Kommentera image/svg+xml Skriv ut

Motionsspår

I kommunen finns idag 4 stycken motionsspårsområden med väldigt varierande karaktär. Föredrar du slingrig skogslöpning är det mot Valje du ska bege dig, vid Strandängen får du både sjö och skog i Barnakälla är det lite mer kuperat med plan mark och i Näsums bokskogar får du majestätisk bokskog och flera små slingor.

1. Barnakälla Motionsspår
I Barnakälla finns fyra motionsslingor som alla startar vid Barnakälla vandrarhem, ungefär mitt mellan Bromölla och Näsum. Motionsspåren här är relativt kuperade. Grön slinga går inne i skogen. Blå, röd och gul slinga går på mindre bilvägar, gul och röd är framkomliga för rullstol.

- Grön slinga 2 km
- Röd slinga 3,8 km
- Gul slinga 4,2 km
- Blå slinga 5,7 km

Bild över Barnakälla motionsspår
Adress till Barnakälla: Panshamnsvägen, 295 99 Näsum

2. Strandängen - Gualöv
Strandängens motionsspår erbjuder tre olika slingor där den kortare är ett elljusspår. Alla slingor startar vid Strandängens badplats men det går även bra att gå på slingorna vid Ivöstrands utegym eller längst ner på Verkstadsgatan efter LB-hus. Varför inte påbörja din tur på utegymmet och avsluta med ett dopp i sjön en härlig sommardag!

- Elljusspår 1,6 km runt Strandängens idrottsplats.
- Blå slinga 4,4 km
- Gul slinga 6,4 km

Bild över Strandängens motionsspår
Adress till Strandängen: Strandängsvägen, 295 38 Bromölla

I samarbete med Ivetofta Sparbank, Bromölla Fritidscenter och Ryssbergets IK kan vi nu även presentera en aktivitetsrunda på elljusspåret på Strandängen. Längs spåret finns tolv olika skyltar med olika övningar.Perfekt att ta med hela familjen ut och motionera tillsammans eller för föreningen som önskar alternativa sätt att träna på!

3. Valje
I Valje finns fyra motionsslingor som alla startar i korsningen Petters backe och Sölvesborgsvägen. Dessa motionsslingor är plana och lättsprungna och ger en mysig upplevelse på små skogsstigar.

- Röd slinga 3 km
- Gul slinga 5 km
- Grön slinga 7 km
- Blå slinga 10 km

Bild över Valje motionsspår
Adress till Valje: Petters Backe, Sölvesborg

4. Näsums bokskogar
I Näsums bokskogar har Länsstyrelsen tagit fram nya slingor i samverkan med kommunen öster om väg 116 upp längs Idrottsvägen. Det är kommunens mest nordliga kommunala motionsspår och du har möjligheten att koppla samman de små slingorna till en längre eller njuta av dem var för sig. De ligger ca 2 km från Näsumshallen. Det är kuperade slingor i fantastisk bokskog.

- Rödvita slingan 1 km
- Gulvita slingan 1.9 km
- Ljusgröna slingan 2.6 km

Bild över Näsums bokskogars motionsspår
Adress till Näsums bokskogar: Idrottsvägen, Näsum

Kontakt

Maria Björk
Fritidssamordnare
0456-82 22 57
(SMS 0709-17 13 32 )
maria.bjork@bromolla.se

Kulturpunkten
Hermansens gata 22
Box 18, 295 21 Bromölla
0456-82 22 22
kulturpunkten@bromolla.se

Sidan senast uppdaterad: den 12 maj 2021