Kommentera Skriv ut
Kommentera
Obligatoriskt
Trädgårdsavfall

Trädgårdsavfall

Det är härligt att göra trädgården fin och på rätt plats blir trädgårdsavfallet en resurs. Du kan kompostera ditt trädgårdsavfall och om du sköter komposten får du en bra jord att använda på din tomt.

För att slippa köra iväg trädgårdsavfallet till Åsens avfallsanläggning kan det vara bekvämt att ha ett abonnemang för hämtning av trädgårdsavfall. Du har då ett kärl som endast är avsett för komposterbart trädgårdsavfall och som töms varannan vecka under vecka 11/12 till vecka 45/46.

I kärlet lägger du komposterbart trädgårdsavfall som uppkommer vid normal trädgårdsskötsel, till exempel ogräsrens, löv, gräs- och häckklipp, barr, ris och vissna plantor. Avfallet ska läggas löst i kärlet, det vill säga utan påsar eller säckar.

Avgift för abnnemang hittar du under avgifter, regler och abonnemang

Kontakta vår kundtjänst för avfall, 0456-82 25 00, avfall@bromolla.se om du vill beställa ett abonnemang för trädgårdsavfall.

Tips om kompostering

Trädgårdsavfall i park- och naturmark upplevs som skräpigt och det kan bli starten på en okontrollerad tippning av annat avfall. Tänk på att det är olagligt att lägga avfall utanför den egna tomten, det räknas som nedskräpning. Det är inte heller trevligt för grannarna att få trädgårdsavfall tippat i närheten.

Information och tips om kompostering

Kontakt

Kundtjänst för avfall
0456-82 25 00
avfall@bromolla.se

Sidan senast uppdaterad: den 7 maj 2021