Kommentera image/svg+xml Skriv ut

Livsmedel

Som konsumenter ska vi kunna lita på att vi inte blir sjuka eller lurade av maten i affären, på restaurangen, äldreboendet eller skolan. I Bromölla kommun är det miljökontoret som kontrollerar att livsmedelsföretagare i kommunen följer lagens regler och levererar säker mat till konsumenterna.

Det är till miljökontoret du ska vända dig om du vill starta en livsmedelsverksamhet, eller om du är livsmedelsföretagare vill ändra din verksamhet. Du kan även anmäla till miljökontoret om du misstänker att du blivit matförgiftad.

Information med anledning av Covid-19

Den pågående pandemin innebär en ny och oförutsägbar situation för många livsmedelsverksamheter. För dig har det kanske inneburit att du fått ställa om produktion och arbetssätt, för att möta ett ändrat kundantal och en annan efterfrågan än vanligt. I det läget kan det uppstå nya idéer och möjligheter att göra anpassningar i företaget. Vi vill påminna om att du ska meddela oss på miljökontoret om du gör förändringar i verksamheten. Du kan då få visst stöd i vad som är viktigt att tänka på och var du kan hitta mer information. Ändringar i verksamheten kan innebära nya risker i livsmedelshanteringen, och det är viktigt att du som företagare har koll på riskerna och vet hur de ska hanteras.

Lagen (2020:526) om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen började gälla 1 juli 2020. I anslutning till lagen har Folkhälsomyndigheten tagit fram föreskrifter och allmänna råd. För information om reglerna och vad de innebär för dig som driver serveringsställe se länken nedan.


Information för dig som driver serveringsställe

Kontakt

Lisette Nilsson
Miljöinspektör
0456-82 23 55
myndighetskontoret@bromolla.se

Maria Osgyani
Miljöinspektör
0456-82 20 23
myndighetskontoret@bromolla.se

Sidan senast uppdaterad: den 26 januari 2021