Kommentera Skriv ut
Kommentera
Obligatoriskt
Arkipelag Ivösjön

Ivösjöns skärgård

Kanotäventyr i Ivösjöns arkiepelag och Holjeåns omgivningar

”Arkipelag Ivösjön”

Skånes största sjö Ivösjön har en skärgårdsliknande miljö med ett stort antal öar som kan nås med båt eller kanot. De flesta av öarna är helt obebodda och möjligheten finns att prova på att leva som Robinson för en dag eller ännu längre. Tänk känsla av mangroverträsk och med trädkronorna över huvudet, kombinerat med ett inferno av fågelkvitter få glida fram med kanoten längs Holjeån på väg mot mynningen ut i Ivösjön. Därefter korsar du mellan kobbar och öar på sjön. Kanske blir det övernattning på någon av öarna eller ett strandhugg för paus med bad. Ta chansen och upptäck vildmarken i skärgården!

Det finns goda möjligheter att komma hit med tåg/buss och vill du inte övernatta i det fria finns bra möjligheter till logi i omginvningen. Du har både hotell och campingstugor på gångavstånd från tåget och även goda bussförbindelser till Ivösjöns kanotcenter och naturresort.

Karta arkiepelag Ivösjön (svenska)

Map archipelago Ivösjön (english)

Allemansrätten - frihet under ansvar

Allemansrätten är en gammal sedvana som tryggar allmänhetens tillgång till naturen. Sedan 1994 har allemansrätten stöd i grundlagen. Allemansrätten gör att vi alla har tillgång till naturen, men där ingår såväl rättigheter som skyldigheter. Det innebär att ta ansvar för natur och djurliv och visa hänsyn mot markägare och andra besökare - inte störa, inte förstöra. 

Läs mer om allemanrätten

Hyra kanot

Wetlandi kanotcenter
0735-314 314
www.wetlandi.se

Kontakt

Sara Widesjö
Turismstrateg
0456-82 22 51
(SMS 0709-17 12 51)
sara.widesjo@bromolla.se

Bromölla turistinformation
Hermansens gata 22
Box 18, 291 25 Bromölla
0456-82 22 22
turistinfo@bromolla.se

Sidan senast uppdaterad: den 3 mars 2023