Kommentera Skriv ut
Kommentera
Obligatoriskt

Stödfamilj till barn med funktionsnedsättning

Är du intresserad av att ta emot ett barn/ungdom med någon form av funktionsnedsättning i ditt hem som stödfamilj?

Vad gör en stödfamilj?

En familj med ett barn som har en funktionsnedsättning kan behöva vila ibland och barnet få möjligheter till miljö­ombyte. Då kan en stödfamilj vara bra. Stödfamiljen tar emot barnet i sitt eget hem. Uppdraget som stödfamilj bygger på ödmjukhet och respekt men framförallt på att ha trevligt och kul tillsammans.

Vem kan bli stödfamilj?

Det behövs ingen utbildning för att bli stödfamilj men det är viktigt att hela familjen är överens om beslutet eftersom det berör alla familjemedlemmar. För att bli stödfamilj krävs att du har tid och ett intresse för att engagera dig i andra människor. Det är viktigt att du samt din familj är trygga och stabila personer. Som stödfamilj fungerar ni som ett extra stöd, trygghet och stimulans för barnet/ungdomen samtidigt som barnets familj får möjlighet till avlastning.

Hur ofta barnet eller ungdomen behöver komma beror på föräldrarnas behov av avlösning, vanligtvis en eller två helger i månaden.

Ersättning utgår som ett arvode och omkostnadsersättning beroende på tid och aktiviteter. Visst stöd för att känna dig trygg i uppdraget som stödfamilj kan ges.

Vill du bli stödfamilj är du välkommen med att fylla i intresseanmälan här nedan!

Du måste fylla i de fält som är markerade med *
Jag godkänner att Bromölla kommun behandlar mina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Personuppgifterna behandlas i syfte att kunna utföra den här tjänsten.

Kontakt

Beata Vernersson
Enhetschef
0456-82 25 05
(SMS 0709-17 14 47)
beata.vernersson@bromolla.se

Johanna Eliasson
LSS-handläggare
0456-82 21 99
(SMS 0709-17 10 94)
johanna.eliasson@bromolla.se

Louise Lindskog
Handläggare LSS
0456-82 21 28
(SMS 0709-17 12 00)
louise.lindskog@bromolla.se

Sidan senast uppdaterad: den 2 februari 2023