Kommentera Skriv ut
Kommentera
Obligatoriskt

Avlösarservice i hemmet - för dig som vill bli avlösare

Vem kan bli avlösare i hemmet?

Som avlösare behöver du inte ha någon speciell utbildning eller erfarenhet. Det är ditt engagemang och att du vill stötta en person i dennes vardag som är viktigt, men det kan finnas tillfällen då det är bra med extra kunskap om funktionsnedsättningen. Det är också viktigt att du kan avsätta lite tid (från 1-5 h/v) för ditt uppdrag.

Vi behöver avlösare i alla åldrar, både män och kvinnor. Du ska vara minst 18 år. Du får stöd och ersättning i form av timlön.

Vad gör en avlösare?

Avlösarservice i hemmet är en insats som är avsedd för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning. För att beviljas avlösarservice måste personen ingå i någon av de personkretsar som finns under LSS (Lag om stöd och service för vissa funktionshindrade) eller ingå under SoL (Socialtjänstlagen).

Avlösarservice är en personlig service som anpassas efter den funktionsnedsattas och familjens behov. Som avlösare tar du tillfälligt över omvårdnaden för den funktionsnedsatta. Avlösarservice är till för att ge familjen och den funktionsnedsatte tid på egen hand, för att möjliggöra att familjen kan delta i aktiviteter som den funktionsnedsatte inte deltar i. Du som avlösare ska inte ta hand om andra barn i familjen, utföra ärenden eller lämna/hämta på dagis, förskola eller arbete.

Det är den funktionsnedsatta och/eller dennes familj och du som avlösare som tillsammans bokar in tillfällena, högst de timmar den funktionsnedsatta är beviljad per månad.

Vill du bli avlösare, välkommen att kontakta oss och lämna en intresseanmälan!

Du måste fylla i de fält som är markerade med *
Jag godkänner att Bromölla kommun behandlar mina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Personuppgifterna behandlas i syfte att kunna utföra den här tjänsten.

Kontakt

Jenny MacLeod
Enhetschef
0456-82 21 83
(SMS 0709-17 11 83)
jenny.macleod@bromolla.se

Johanna Eliasson
LSS-handläggare
0456-82 21 99
(SMS 0709-17 10 94)
johanna.eliasson@bromolla.se

Louise Lindskog
Handläggare LSS
0456-82 21 28
(SMS 0709-17 12 00)
louise.lindskog@bromolla.se

Sidan senast uppdaterad: den 3 juni 2021