Kommentera Skriv ut
Kommentera
Obligatoriskt
Tusen lyktor, kultur för barn och unga

Kultur för barn och unga

Alla barn och unga har rätt till kultur. Du som är ung ska ges möjlighet att möta professionell kultur och själva få skapa. Det ska vara en självklar del av vardagen, oavsett var du bor. I Bromölla kommun finns ett varierat utbud av kultur för barn och unga, både vad gäller att få ta del av kultur och att själv få vara en del i skapandet.

Scenkonst

Varje termin arrangeras minst en scenkonstföreställning för barn mellan ca 0-8 år. Utbudet är varierat och innefattar olika scenkonstuttryck och riktar sig till olika åldrar. På dessa Föreställningar är det alltid fri entré.

Aktiviteter på Kulturpunkten

För bebisar och deras vuxna erbjuds olika aktiviteter på Kulturpunkten med litteratur och kultur i fokus.    

På torsdagar är mellanstadiebarn välkomna till skaparhörnan på Kulturpunkten för After school, där det alltid händer något spännande. Under loven arrangerar kommunen olika aktiviteter för skollediga barn och unga.

För barn och unga som är nyfikna på att själva utöva kultur, har kommunens kulturpedagog kulturgrupper för olika åldrar inom olika områden. Musikskolan har också ett stort utbud att välja bland, för de som vill utöva musik.

Fritidsgårdarna

Som ung i kommunen kan du besöka någon av kommunens fritidsgårdar. Någon gång per år brukar ett större kulturarrangemang för kommunens ungdomar arrangeras.  

Skolföreställningar

För att garantera alla barns rättighet att ta del av kultur samarbetar Bromölla kultur med skolan. Bromölla kommun har en kulturgaranti, vilket innebär att alla barn och unga i förskola och skola erbjuds minst en kulturupplevelse per år från och med det år man fyller fem år.

Kulturslanten och kulturstipendiet

Är du mellan 16-25 år och vill arrangera egna kulturaktiviteter, finns det möjlighet att söka pengar ur Kulturslanten. Varje höst kan ett kulturstipendium sökas av kulturutövande ungdomar i kommunen.

Kontakt

Linnea Liliekvist
Kulturstrateg
0456-82 22 58
(SMS 0709-17 12 58)
linnea.liliekvist@bromolla.se

Kulturpunkten
Hermansens gata 22
Box 18, 295 21 Bromölla
0456-82 22 22
kulturpunkten@bromolla.se

Sidan senast uppdaterad: den 15 januari 2024