Full fart utomhus i väntan på digitala möten

3 december 2020

Gunilla Karlsson jobbar med aktiviteter för att motverka ensamhet hos de äldre medborgarna i kommunen. Att träffas och göra saker utomhus är numera en självklarhet och framtidens mötesplats för äldre ser ut att bli digital.

Full fart utomhus i väntan på digitala möten

Gualövs skola stängs tillfälligt

3 december 2020

Personalbrist till följd av covid-19 gör att Gualövs skola och fritidshem måste stängas under perioden 7-11 december. Beslutet fattades vid en extra krisledningsnämnd på onsdagen.

Gualövs skola stängs tillfälligt

Folkhälsomyndigheten ger ny rekommendation om familjekarantän

1 december 2020

Folkhälsomyndigheten rekommenderar nu att även yngre barn och elever som bor tillsammans med någon som har covid-19 bör stanna hemma, precis som äldre elever rekommenderas att göra. Beslutet överensstämmer med den vädjan till vårdnadshavare som krisledningsnämnden tidigare beslutat om.

BromöllaBryggan stängd under veckan

30 november 2020

Arbetsmarknadsenheten och BromöllaBryggan håller sin verksamhet stängd under vecka 49, 30/11–4/12 med anledning av bekräftad covid-19-smitta. Därmed påverkas flera av de uppdrag som utförs dagligen, exempelvis trädgårdsservice och renhållningen runt våra miljöstationer.

Kommuninfo november

27 november 2020

Här kan du läsa månadens Kommuninfo som PDF. Kommuninfo publiceras varje månad som ett uppslag i Kristianstadsbladets Bromölla-edition och delas då ut till samtliga hushåll i kommunen utan kostnad.

Skogsgallring och röjning

26 november 2020

Från och med måndag den 30 november och fram till jul kommer Bromölla kommun att utföra skogsarbeten i Valje och Bromölla tätorter.

Skogsgallring och röjning

Julbelysningen på väg upp

26 november 2020

Lagom till första advent ska julbelysningen i de centrala delarna av Bromölla börja lysa, liksom granen på Ifötorget. 80 smågranar placeras också ut på andra ställen i kommunen. Arbetet är klart till Lucia.

Julbelysningen på väg upp

Coronarestriktionerna skärps

24 november 2020

Folkhälsomyndigheten har tillsammans med Region Skånes smittskyddsläkare beslutat att kraftigt skärpa råden för invånare och besökare i Skåne. I Bromölla kommun har Krisledningsnämnden beslutat om lokala restriktioner för en del av kommunens verksamheter.

Är du lantbrukare och vill veta mer om solceller?

23 november 2020

Den 30 november kl. 9.15-12 finns det möjlighet för lantbrukare att delta i ett webbseminarium om solceller i lantbruk. Seminariets syfte är att ge åhörarna mer kunskap om teknik, ekonomi och säkerhet i solcellsanläggningar. Arrangörer är de kommunala energi- och klimatrådgivarna i östra Skåne.

Solcellsföreläsning för lanbrukare

Kommunfullmäktige

23 november 2020

Kommunfullmäktige sammanträder måndag den 30 november kl. 19 i Sessionssalen, kommunhuset i Bromölla.