Ändrad tömningsdag för sopkärl vecka 19

10 maj 2021

På torsdag är det helgdag, Kristi himmelsfärdsdag, och sophämtarna får lite välförtjänt ledighet. Du som har tömningsdag på torsdag får istället ditt kärl tömt dagen efter, på fredag. Ställ ut kärlet senast kl. 6.00 på fredag och låt det stå kvar ute tills det är tömt.

Sanja samordnar säkerheten

10 maj 2021

Sanja Vojnikovic ansvarar för säkerhet och beredskap i Bromölla kommun sedan tio år. Hon håller samman flera viktiga nätverk som finns till för att kommunen ska fungera som vanligt även under svåra påfrestningar och för att medborgarna ska känna sig trygga. Pandemin gör hennes arbete mera synligt.

Sanja samordnar säkerheten

Ändrade öppettider

9 maj 2021

I samband med Kristi himmelsfärdsdag har en del av kommunens verksamheter ändrade öppettider.

Krisledningsnämndsmöte om fjärr- och distansundervisning

8 maj 2021

Den ökande smittspridningen inom skolan har lett till flera beslut i krisledningsnämnden om förändrad undervisning. Nämnden har också delegerat rätten att besluta om fjärr och distansundervisning till skolchefen fram till slutet av vårterminen.

Tömningsschema för fyrfackskärl skickas ut

7 maj 2021

Under vecka 18 börjar vi skicka ut tömningsscheman för 2021 till alla med fyrfackskärl. Sätt gärna upp schemat på kylskåpet eller lägg in som påminnelser i din kalender. Har du frågor om din tömning Kundtjänst för avfall, 0456-82 25 00, avfall@bromolla.se

Fyrfackskärlen

Kommuninfo maj

7 maj 2021

Här kan du läsa månadens Kommuninfo som PDF. Kommuninfo publiceras varje månad som ett uppslag i Kristianstadsbladets Bromölla-edition och delas då ut till samtliga hushåll i kommunen utan kostnad.

Tio föreningar ska trygghetsvandra

5 maj 2021

Sommaren 2021 blir det fler vuxna under kvällstid i Bromölla. Då börjar tio föreningar att trygghetsvandra i ett samarbete mellan Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad, föreningslivet, kommunen och lokala företag.

Tio föreningar ska trygghetsvandra

Tipsa om du sett australisk kalkrörsmask

5 maj 2021

Den australiska kalkrörsmasken kan bygga meterlånga rev av ihåliga rör och är en så kallad invasiv främmande art. Länsstyrelsen vill nu ha allmänhetens hjälp med att hålla utkik efter påväxt av sådana här röransamlingar, till exempel på båtar, bryggor, stolpar och stenar i vattnet.

Australisk kalkrörsmask

Ansökan om matersättning för gymnasieelever

30 april 2021

Beslut om matersättning för april och maj månad 2021 för elever på Furulundsskolan och elever som är folkbokförda i Sölvesborgs eller Bromölla kommun och studerar vid annan gymnasieskola.

Ansökan om matersättning för gymnasieelever

Förändringar inom förskola och skola på grund av covid-19

29 april 2021

Krisledningsnämnden beslutade den 28 april att Gulövs förskola delvis stängs på grund av stor personalbrist under perioden 29 april till och med 7 maj. Årskurs 9 på Dalaskolan södra övergår samtidigt till fjärrundervisning under perioden 29 april till och med 5 maj.