Anpassningar av restriktionerna den 15 juli

15 juli 2021

Folkhälsomyndigheten lättar nu ytterligare på restriktionerna. Att undvika trängsel och att följa de allmänna råden är dock fortsatt mycket viktigt.

Öppna dörren för en praoelev i höst!

12 juli 2021

Nu kan du inspirera dagens ungdom inför framtida val och samtidigt säkra upp bra kompetens till din arbetsplats genom att öppna dörren för en praoelev!

Prao

Coronasäkert Bromöllaläger fungerade

9 juli 2021

Årets Bromöllaläger var speciellt på flera sätt, men allt avlöpte så bra man kan tänka sig. 200 personer om dagen, 18 aktiviteter, spritade ytor, tacksamma föräldrar och inga kända smittoutbrott. Så sammanfattas lägret av en lättad ledning.

Coronasäkert Bromöllaläger fungerade

Säsongsanställning ger landskapsarkitekt erfarenhet

7 juli 2021

Solen lyser starkt över rabatten utanför Tunnbyskolan när en gulklädd gestalt böjer sig, plockar upp lite skräp och skyndar vidare. Nyblivna landskapsarkitekten Maja Skog är utbildad för att skapa gröna miljöer. Som säsongsanställd på Kommunteknik jobbar hon nu med ytorna hon ska rita i framtiden.

Säsongsanställning ger landskapsarkitekt erfarenhet

Anpassningar av restriktionerna den 1 juli

5 juli 2021

Från och med den 1 juli lättar begränsningarna ytterligare och vi har flyttat oss från nivå 3 till nivå 2. Fler kan nu delta i allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Lättnader i kontakter införs och regler för serveringsställens öppettider tas bort.

Naturvärdar i grönt guidar dig i sommar

5 juli 2021

Nyutbildade i naturvärdskunskap, allemansrätten och service är de nu redo att möta alla som hemestrar i Bromölla kommun. På deras gröna kläder står det ”Fråga mig! Jag är Naturvärd”. Du kommer att  träffa dem på badplatserna, vandringslederna men också på andra välbesökta platser i Bromölla.

Naturvärdar i grönt guidar dig i sommar

Lyckad lovskola genomförd

29 juni 2021

Årets lovskola på Tunnbyskolan avslutades på tisdagen efter midsommarhelgen. Eleverna som deltagit har förbättrat sina kunskaper i ett eller flera ämnen. Till hösten ska de nyvunna kunskaperna användas på gymnasiet eller i nionde klass på grundskolan.

Lyckad lovskola genomförd

Andree från Bromölla släcker skog i Mönsterås

22 juni 2021

Brandmannen Andree Soudassi från Räddningstjänsten i Bromölla ingår i den grupp som Räddningstjänsterna i Skåne har skickat som hjälp vid skogsbranden i Finsjö, utanför Mönsterås.

Andree från Bromölla släcker skog i Mönsterås

Tips om matavfall

22 juni 2021

I Bromölla kommun ska alla sortera sitt matavfall. Det ska läggas i den bruna matavfallspåsen för att samlas in. Här kommer de bästa tipsen på hur du kan hålla påsarna så fräscha som möjligt.

Tips om matavfall