Kommunfullmäktige

19 november 2018

Kommunfullmäktige sammanträder måndagen den 26 november, kl 17 (obs tiden) i Sessionssalen, kommunhuset i Bromölla. Ärendelista med tillhörande handlingar finns på www.bromolla.se/kommunfullmaktige. Välkommen att följa mötet på plats eller via ljudsändning på www.bromolla.se/webbsandning.

Bromöllas företag i topp igen

15 november 2018

Kreditupplysningsföretaget Syna har, varje år sedan 2007, premierat kommuner som har en bred och stabil tillväxt i det lokala näringslivet. Detta inom ramen för begreppet ”Bästa Tillväxt”. På första plats återfinns i år Klippan och på andra och tredje plats kommer Bromölla respektive Eslöv kommun.

Lyssna på kommunfullmäktige i efterhand

2 november 2018

För att göra den politiska debatten mer tillgänglig för dig och skapa ökad delaktighet sänds kommunfullmäktiges möten via webben. Ljudklippen publiceras efter några dagar på webbplatsen för att den som är intresserad ska kunna lyssna i efterhand.

Visa oss din vardag!

19 oktober 2018

Just nu pågår den största resvaneundersökningen som någonsin har gjorts i Skåne och Bromölla kommun är givetvis med. I vår kommun är det 1504 slumpvis utvalda personer som får besvara en enkät om hur de har rest under en speciell dag. Om du inte är utvald kan du delta ändå.

Hämtning av grovsopor

18 oktober 2018

Ring eller e-posta oss om du vill få hämtat grovsopor. Hämtning sker 5-23 november.

Dags att söka de årliga föreningsbidragen

18 oktober 2018

Nu är det dags att skicka in ansökan om verksamhetsbidrag, investeringsbidrag och lokalbidrag/driftbidrag egen anläggning. Den 31 oktober är sista dagen att söka de årliga föreningsbidragen. Ansök digitalt på bromolla.se/foreningsbidrag

Oseriöst företag hänvisar till kommunen

16 oktober 2018

Kommunen har fått flera samtal gällande en ventilationsfirma som säger sig arbeta på kommunens uppdrag. Saken uppmärksammades i lördagens Kristianstadsblad. Eftersom det verkar som att företaget fortsätter att hänvisa till kommunen vill vi än en gång meddela att kommunen inte gett något uppdrag.

Kommuninfo oktober 2018

12 oktober 2018

Här kan du läsa månadens Kommuninfo som PDF. Varje månad publiceras Kommuninfo som ett uppslag i Kristianstadsbladets Bromölla-edition som delas ut till samtliga hushåll i kommunen.

Rättvist med rätt barnomsorgsavgift

13 september 2018

Under oktober 2018 börjar Bromölla kommun kontroll av de inkomstuppgifter som vårdnadshavare med barn inom barnomsorgen lämnade för 2016. Kontrollen kommer framöver att genomföras varje år och är viktig för att alla ska betala rätt avgift.

Ny gång- och cykelväg i Valje

24 augusti 2018

Ny gång- och cykelväg i Valje ska binda ihop Bromölla och Sölvesborg när 700 meter gång- och cykelväg byggs av Trafikverket.