Sammanställning från byaträffen i Nymölla

27 april 2017

Årets tema för byaträffarna är attraktionskraft. På Garvaregården i Nymölla var många diskussioner om vad man kan göra för att öka attraktionskraften och att dessutom göra den känd. Allt skrevs ner på post-it lappar, här kan du läsa resutatet.

Att tänka på innan du eldar utomhus

26 april 2017

På Valborgsmässoafton är det många som eldar ris, kvistar och löv. Innan du tänder på är det viktigt med rätt förberedelser för att eldningen ska bli säker.

Bromölla bäst i länet, näst bäst i landet

25 april 2017

För fjärde gången genomför Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) en öppen jämförelse inom området företagsklimat. Bromölla kommer i år på andra plats med ett nöjd-kund-index (NKI) på 82 poäng.

Lyssna på kommunfullmäktige i efterhand

25 april 2017

För att göra den politiska debatten mer tillgänglig för dig och skapa ökad delaktighet sänds kommunfullmäktiges möten via webben. Ljudklippen publiceras efter några dagar på webbplatsen för att den som är intresserad ska kunna lyssna i efterhand.

Aktiviteter för barn och unga i sommar

19 april 2017

Det anordnas mängder med aktiviterer för sommarlovslediga barn och ungdomar i Bromölla i år. Allt ifrån sommarsimskola till skrivläger och kick-bikeskola. Flera aktiviteter är dessutom gratis!

Var med och påverka!

7 april 2017

Hur vill du att ungdomsinflytandet ska öka? Hur minskar vi generationsklyftorna? Nu kan du bidra till Välfärdsberedningens arbete genom att besvara en kort enkät.

Ta chansen att påverka!

7 april 2017

I Bromölla kommun ska alla invånare kunna bo i goda bostäder och det ska finnas bostäder som motsvarar dina behov. Beredningen för tillväxt och samhällsbyggande arbetar med att ta fram riktlinjer för bostadsförsörjningen. Hur ser ditt behov av bostad ut? Var med och påverka, besvara en kort enkät!

Sommarlovsentreprenör

6 april 2017

Vill du ha en rolig och spännande sommar? Har du en företagsidé? Är du mellan 15-19 år? Vill du vara din egen chef? Är du kreativ? Ta då chansen att bli sommarlovsentreprenör och driv ditt eget företag över sommaren!

Ändrade öppettider Kulturpunkten

31 mars 2017

Från och med måndag den 3 april kommer Kulturpunkten att stänga kl 16 på vardagar. Kvällssarrangemang kommer att genomföras som planerat enligt program. De nya öppettiderna gäller tillsvidare.

Vill du bli språkvän?

28 mars 2017

Genom att bli språkvän har du möjligheter att ge en nyanländ Bromöllabo en bra väg in till sitt nya hem, samtidigt som du lär känna nya människor från andra kulturer.