Kommentera Skriv ut
Kommentera
Obligatoriskt
Öllerbacka

Öllerbacka

Öllerbackas äldreboende ligger i Näsum och består av en enhet.

Boendet har 12 lägenheter, en är avsedd för växelboende.

Växelboende innebär att du bor växelvis hemma och på boendet. Denna boendeform finns på Öllerbacka och Brogården.

Lägenheten

Lägenheten består av ett rum som möbleras av hyresgästen med egna möbler och personliga ägodelar. Säng ingår i boendet. Alla lägenheter har medicinskåp, garderober/klädkammare, badrum med dusch. I anslutning till den gemensamma matsalen finns en stor altan med uteplats i söderläge.

Avgifter

Hyresgästen betalar för hyra, omvårdnadsservice och måltider. Övriga kostnader som betalas av den enskilde kan vara läkarbesök, apoteksvaror, hår- och fotvård, telefon, tidning och hemförsäkring.

Personal

Omvårdnadspersonal finns tillgänglig dygnet runt. Sjuksköterska finns i huset på dagtid vardagar. Gemensam sjuksköterska för kommunen finns att nå övrig tid. Omvårdnadspersonalen arbetar i team tillsammans med arbetsterapeut, fysioterapeut och sjuksköterska.

Måltider

I avgiften för måltider ingår frukost, middag, eftermiddagsfika, kvällsmat och kvällsfika. Det finns också möjlighet att få mellanmål på övrig tid.

Aktiviteter

Aktiviteter utgår från den enskildes önskemål och behov. Aktiviteter kan till exempel vara promenader, samtal, tidningsläsning, gruppgymnastik, underhållning och spel.

Övrigt

På födelsedagar eller vid andra tillfällen finns möjlighet att använda gemensamhetsutrymmen.

Kontakt

Öllerbacka
Öllers väg 7
291 94 Näsum
0456-82 27 95

Margareta Johnsson
Enhetschef Näsum
0456-82 22 28
margareta.johnsson@bromolla.se

Sidan senast uppdaterad: den 4 april 2019