Kommentera Skriv ut
Kommentera
Obligatoriskt
På SFI läser elever från olika länder svenska

Svenska för invandrare (SFI)

Välkommen till kommunala vuxenutbildningen, SFI. Hos oss får du grundläggande kunskaper i svenska. När du läser på deltid kan du kombinera studierna med arbete, praktik eller kurser i andra ämnen. Efter avslutad kurs får du betyg eller intyg.

Vi lär dig svenska

Att lära sig språket i sitt nya land är ett av de viktigaste verktygen för att kunna etablera sig på arbetsmarknaden och förstå samhället, kulturen och blir en del av den sociala tillvaron.

Utbildningen Svenska för invandrare (SFI) ger dig grundläggande kunskaper i svenska språket. Du lär dig tala, läsa och skriva på svenska och får träna på att använda språket i vardags- och arbetslivet. 

SFI består av tre studievägar (1, 2 och 3) och fyra kurser (A, B, C och D). Kurs B och C kan vara antingen nybörjarkurser eller fortsättningskurser beroende på vilken studieväg de ingår i. Efter avslutad kurs får du betyg. All undervisning är gratis.

Vi har antagning hela tiden för dig som vill läsa svenska för invandrare. Även om du har bott i Sverige en längre tid kan du börja studera.

Lära dig svenska tillsammans med andra!

Att umgås och prata svenska med andra ger dig möjlighet att utvecklas i din vardagssvenska. Ett sätt att träffa andra är genom att vara med i en förening eller delta i en aktivitet. Bromölla kommun har många föreningar och aktiviteter som du kan vara med i.

Föreningsregistret berättar mer om föreningarna i Bromölla kommun

På Bildas webbplats finns studiematerial som hjälper dig att hitta aktiviteter till dig eller din familj och att lära känna nya människor. Här finns också en Fritidsguide på fem olika språk.

Studiematerial och fritidsguide på Bildas webbplats

Flera nationella språkprojekt bidrar till möten mellan människor från olika kulturer. Här är några exempel.

Kompis Sverige

Kulturkompis

Aktivitetetsguide Information Sveriges webbplats - aktiviteter i Sverige

Digitala verktyg

Vill du lära dig svenska medan du väntar på uppehållstillstånd eller vill förstärka vad du lär dig på SFI? Många kostnadsfria appar, filmer och webbsidor kan hjälpa och stötta dig.

På Information Sveriges webbplats finns länkar till appar, filmer och till andra webbplatser som hjälper dig att lära dig svenska

Bra gratisappar för att lära dig svenska

Apparna finns på Google Play eller App store

SVT språkplay.png SVT språkplay
Nyheter på lätt svenska.png SVT Nyheter på lätt svenska
UR play.png UR Utbildningsradion
Hej svenska.jpg Hej svenska 1-4
Hej mat.png Hej mat
Hej familj.png Hej familj
Hej sos.png Hej SOS
Hej bostad.png Hej bostad
Hej tid.png Hej tid
Hej min stad.png Hej min stad
Hej bas.png Hej bas
Hej kläder.png Hej kläder
Hej jobb.png Hej jobb
Hej kroppen.png Hej kroppen
Lexin.jpg Lexin
Google translate.jpg Google translate
Sidan senast uppdaterad: den 17 januari 2023