Kommentera Skriv ut
Kommentera
Obligatoriskt

Fakta om näringslivet

Bromölla är en industriort under omvandling. I takt med att stora arbetsgivare minskat sin personalstyrka har mindre företag valt att växa och nyföretagandet har ökat. På så sätt har kommunens sårbarhet minskat. Knappa 30 procent av kommunens arbetstillfällen finns inom tillverkningsindustrin där Sylvamo Sweden, Geberit och LB-Hus är de största arbetsgivarna, bland tjänsteföretagen är CGI klart störst. Utöver dessa finns i kommunen en handfull framstående relativt stora företag och massvis av duktiga småföretagare.

Våra största företag

De tio största företagen är Sylvamo Sweden, Geberit, CGI, Svensk Husproduktion, ICA Maxi, KG Paulssons Bär- och Grönsaker, G. Larsson Starch Technology, Trygve Bengtssons Åkeri, Bröderna Sibbesson och Bröderna Björklunds Grus.

Goda etableringsmöjligheter

Bromölla kommun bedriver en aktiv näringslivspolitik utifrån en fastställd strategi och plan. Det lokala utvecklingsarbetet bedrivs i nära samverkan med befintliga företag och företagsgrupper. I samverkan drivs exempelvis den ideella föreningen NyföretagarCentrum Bromölla.

Samspel

I ett litet samhälle är det lätt att etablera ett bra nätverk med andra företagare. Utöver det lokala arbetet medverkar vi i regionala näringslivssatsningar tillsammans med kommunerna i vårt närområde, framförallt inom region Skåne Nordost.

Mark och lokaler

Kommunen ställer upp med all tänkbar hjälp för företag som vill expandera eller nyetablera sig i kommunen. En utmaning just nu är tillgång till industrimark men arbetet med att skapa markreserv pågår. Vi förmedlar även kontakter rörande lediga lokaler via lokalregister med ObjektVision och fastighetsägare som partners.

Kommunikationer

E22 löper strax intill Bromölla. Snabba, säkra förbindelser direkt till kontinenten. På knappa halvtimmen når man flygplatsen Kristianstad Österlen Airport. Lägg därtill närhet till järnväg och utskeppningshamnar.

Näringslivsstatistik


Näringslivsfakta

Improvera AB har sammanställt statistik och diagram om näringslivet i kommunen i rapporten.

Andra rapporter

Näringsliv Bromölla på Facebook

Näringsliv Bromölla på Facebook

Håll dig uppdaterad kring det senaste inom näringslivet i Bromölla kommun. Följ oss på Facebook

Kontakt

Maria Block
Näringslivsutvecklare
0456-82 20 06
(SMS 0709-17 12 88)
maria.block@bromolla.se

Sidan senast uppdaterad: den 2 juli 2024