Kommentera Skriv ut
Kommentera
Obligatoriskt
Energiväska med fyra olika mätinstrument

Energiväska

Nu kan du låna en energiväska på biblioteket i Bromölla. Väskan innehåller verktyg för att enkelt hitta värmeläckage, nivåer av skadlig fukt eller ta reda på vad det kostar att använda en viss elektrisk apparat.

Fyra mätverktyg

Väskan innehåller fyra mätverktyg: en värmekamera som visar eventuella värmeläckage i ditt hus, en hygrometer som visar temperatur och fuktighet, en rökpenna som används för att upptäcka drag, läckage och luftrörelser samt en energimätare som enkelt kopplas till apparater för att mäta energiförbrukning. Med mätverktygen i väskan följer även en enkel manual.

Låna gratis i 14 dagar

Energiväskan går att låna hem gratis i 14 dagar, precis som en vanlig bok. Du måste vara 18 år för att låna energiväskan och du lånar den på biblioteket i Bromölla med hjälp av ditt bibliotekskort. Självklart kan du reservera energiväskan på samma sätt som du gör med en lånebok.

Enkla instruktioner följer med i väskan

Enklare instruktioner följer med så att du kan använda utrustningen själv. Därefter kan du kontakta energi- och klimatrådgivarna för att få stöd och råd om vilka energiförbättrande åtgärder som kan vara lämpliga.

Vid skador på utrustningen står låntagaren för kostnaderna. 


För tekniska frågor kring apparaterna i energiväska:

Rayan Alsayed
rayan.alsayed@bromolla.se
0456-82 22 56

För energirådgivning:              

Moa Gerklev
moa.gerklev@kristianstad.se

Sidan senast uppdaterad: den 18 juni 2024