Kommentera Skriv ut
Before

Skolföreställningar

Föreställningar för grundskolan i Bromölla kommun.

Åk F-1

TAPPA TAND // Molière Ensemblen

Tisdag 23 april kl 9.30 och 10.45
Onsdag 24 april kl 9.30

Tappa tand!
Det finns inget som Ingrid hellre vill än att tappa en tand! Hon vill, precis som storebror, få pengar i glaset från tandfen och en glugg att visa upp.

– om längtan, hopp och avundsjuka.
En rafflande berättelse om längtan efter att bli stor och framför allt – att få den där underbara gluggen mellan tänderna. Vad gör man när storebrorsans tänder lossnar med lätthet, när ens egna sitter fast som berget?

Orättvist, eller finns det kanske rentav fördelar med att ha sina tänder kvar? Och kanske viktigast av allt... finns tandfen på riktigt? En skrattfest för alla åldrar och igenkänningsfaktorn är hög!

Plats: Humlescenen
Speltid: ca 30 minuter
Konstform: TeaterÅk 6-8

BEFORE // Månteatern

Onsdag 22 maj kl 10 och 13
Torsdag 23 maj kl 10 och 13
Fredag 24 maj kl 10 och 13

Allt känns så annorlunda efter sommarlovet. De fyra bästa vännerna har varit ifrån varandra nästan hela sommaren. De har längtat och väntat, för sommaren har inte varit den bästa tiden för någon om dem; saker som man inte kan prata med någon annan om har hänt. Och när de återvänder till skolan känns inget som det ska. Plötsligt känns det som om skolan och vännerna befinner sig i Hunger Games och minsta snedsteg kan göra att allt blir förstört.

Plötsligt kan man inte lita på att ens vänner finns där för en längre. Och när skoldagen är slut är det inte över. Då fortsätter livet på nätet, med Snapchat, Kik och bloggar. Man kommer aldrig undan och man vet inte vem man kan lita på. Plötsligt är din bästa vän din fiende. Och du vet aldrig vem det är du egentligen pratar med. Och vad använder man för metoder för att vinna över människor på sin sida?

Plats: Humlescenen
Speltid: ca 45 minuter
Konstform: Teater

Ladda ner pedagogiskt material

Kontakt

Kulturpunkten
Hermansens gata 22
Box 18, 295 21 Bromölla
0456-82 22 22
kulturpunkten@bromolla.se

Linnea Liliekvist
Kultursamordnare
0456-82 22 58
(SMS 0709-17 12 58)
linnea.liliekvist@bromolla.se

Sidan senast uppdaterad: den 15 januari 2019