Hög brandrisk - elda med försiktighet

19 juli 2021

Brandrisken i skog och mark är just nu hög och räddningstjänsten uppmanar till extra försiktighet vid eldning och avråder från eldning utomhus och det inte är absolut nödvändigt. Tänk igenom hur, var och när du eldar och använd ditt sunda förnuft. Släck alltid elden ordentligt innan du lämnar den.

Eld

Eldningsförbudet hävs

1 juli 2021

Från och med den 1 juli 2021 klockan 13.00 är det åter tillåtet att elda i Bromölla kommun.  Räddningstjänsten uppmanar ändå till försiktighet vid eldning eftersom det bara är markytan som är blöt. Den som anlägger en eld är alltid skyldig att släcka den.

Eldningsförbudet hävs

Ändrad tömningsdag för trädgårdsavfall

21 juni 2021

Denna veckan töms trädgårdsavfallet en dag tidigare, alltså på torsdag. Ställ ut ditt kärl senast kl. 6.00 på torsdag och låt det stå kvar ute tills det är tömt. Trevlig midsommar!

Eldningsförbud i nordöstra Skåne

18 juni 2021

Från och med den 10 juni 2021 råder förbud mot eldning och grillning i skog och mark i Bromölla och de övriga kommunerna i nordöstra Skåne. Det är den senaste tidens höga temperaturer och brist på nederbörd som fått räddningscheferna att fatta beslutet.

Eldningsförbud i nordöstra Skåne

Kommunfullmäktige

7 juni 2021

Kommunfullmäktige sammanträder måndag den 14 juni, kl. 19 på Humlescenen i Humleskolan, Bromölla (OBS platsen).

Idag testas Viktigt meddelande till allmänheten (VMA)

7 juni 2021

Varningssystemet används vid olyckor, allvarliga händelser samt för att varna för och informera om störningar i samhällsviktiga funktioner och i samband med extraordinära händelser. Systemet testas fyra gånger per år, den första helgfria måndagen i mars, juni, september och december, kl. 15.

Nationaldagen

4 juni 2021

Tyvärr blir det inte något traditionsenligt nationaldagsfirandet på Ifötorget i år heller.

Svenska flaggan