Strömmen åter i Bromölla

9 september 2020

[20-09-09, kl. 12.00] Enligt Olofströms Kraft ska alla berörda ha spänning igen. De fortsätter undersöka orsaken till strömavbrottet.

Tekniskt underhållsarbete onsdag kväll

9 september 2020

Onsdag 9 september med start kl. 18 utförs tekniskt underhållsarbete på kommunens IT-plattform. Under tiden arbete utförs kommer bromolla.se inte att vara tillgänglig. Arbetet beräknas ta ca 15 minuter.

Eldningsförbudet hävt

24 augusti 2020

Enligt räddningstjänsten har brandrisken i skog och mark sjunkit efter de senaste dagarna regnande och eldningsförbudet hävs från den 24 augusti för kommunerna Bromölla, Höör, Hörby, Hässleholm, Kristianstad, Osby och Östra Göinge.

Vem är 2020 års eldsjäl?

24 augusti 2020

2020 är ett år utöver det vanliga, men vem eller vilka personen har engagerats sig utöver det vanliga? Eldsjälspriset delades ut för första gången 2019 och gick till Camilla Björkman. Nominera någon eller några som du tycker är värda att uppmärksammas. Skicka förslag och motivering senaste 31 august

Kommunens badbryggor ses över

20 augusti 2020

Nu ser vi över kommunens badbryggor och börjar med att stänga av bryggan på Råby och Oruddens badplats. Detta för att bryggorna behöver lagas.

Råby badplats

Eldningsförbud i nordöstra Skåne

19 augusti 2020

Från och med den 10 augusti råder förbud mot eldning och grillning i skog och mark i Bromölla och de övriga kommunerna i Skåne nordost. Det är den senaste tidens höga temperaturer och brist på nederbörd som fått räddningscheferna att fatta beslutet.

Dags för nytt läsår

11 augusti 2020

Grundskolan och grundsärskolan börjar det nya läsåret måndagen den 17 augusti. Gymnasieskolorna har egen information om terminsstarten. I höst hoppas vi kunna återgå till något som liknar ett normalläge. Fortsätt att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Välkomna tillbaka till era skolor.

Dags för nytt läsår

Åka buss eller tåg till gymnasiet?

7 augusti 2020

Nu är det dags att fundera på transporten till gymnasiet i höst. Ska du gå på Furulundsskolan i Sölvesborg så får du resekortet för buss och tåg av skolan. Ska du gå på någon annan gymnasieskola får du ansöka om resekort hos kommunförbundet SKBF.

Tunnan är full av ungdomsaktiviteter

30 juli 2020

Under sommaren har fritidsgården Tunnan hållit öppet. Många goda krafter har hjälpt till att erbjuda ungdomar sysselsättning även under den ordinarie personalens semester. Stort fokus har legat på utomhusaktiviteter. Till exempel kanotäventyr med grillning.

Tunnan är full av ungdomsaktiviteter