Nyår och fyrverkerier

29 december 2020

I Bromölla kommun är det endast tillåtet att skjuta fyrverkerier på offentlig plats utan polisens tillstånd mellan klockan 16 på nyårsafton och klockan 04 på nyårsdagen.

Fyrverkerier

Avstängt vatten i Edenryd-Krogstorp

18 december 2020

En trasig vattenledning gör att vattnet till Edenryd/Krogstorp stängs av under dagen den 18/12 för att reparationsarbetet ska kunna genomföras. En vattentank finns vid skolans parkering i Edenryd där man kan hämta vatten i medhavd egen behållare.

Ändrade öppettider under helgerna

17 december 2020

Under helgerna har en del av kommunens verksamheter ändrade öppettider. Röda dagar, julafton och nyårsafton håller de flesta av våra verksamheter stängt.

Silverglittrande julgranskulor och paket

Bromöllabryggan öppnar igen

7 december 2020

Arbetsmarknadsenheten och Bromöllabryggan öppnar sin ordinarie verksamhet tisdagen den 8 december, då inga nya fall av covid-19 har konstaterats. Beslutet togs efter en sista avstämning av hälsoläget hos samtlig personal under måndagen.

Kommunfullmäktige

7 december 2020

Kommunfullmäktige sammanträder måndag den 14 december kl. 18 (OBS! tiden) i Sessionssalen, kommunhuset i Bromölla.

Idag testas Viktigt meddelande till allmänheten (VMA)

7 december 2020

Varningssystemet används vid olyckor, allvarliga händelser samt för att varna för och informera om störningar i samhällsviktiga funktioner och i samband med extraordinära händelser. Systemet testas fyra gånger per år, den första helgfria måndagen i mars, juni, september och december, kl. 15.

Gualövs skola stängs tillfälligt

3 december 2020

Personalbrist till följd av covid-19 gör att Gualövs skola och fritidshem måste stängas under perioden 7-11 december. Beslutet fattades vid en extra krisledningsnämnd på onsdagen.

Gualövs skola stängs tillfälligt

Julbelysningen på väg upp

26 november 2020

Lagom till första advent ska julbelysningen i de centrala delarna av Bromölla börja lysa, liksom granen på Ifötorget. 80 smågranar placeras också ut på andra ställen i kommunen. Arbetet är klart till Lucia.

Julbelysningen på väg upp

Är du lantbrukare och vill veta mer om solceller?

23 november 2020

Den 30 november kl. 9.15-12 finns det möjlighet för lantbrukare att delta i ett webbseminarium om solceller i lantbruk. Seminariets syfte är att ge åhörarna mer kunskap om teknik, ekonomi och säkerhet i solcellsanläggningar. Arrangörer är de kommunala energi- och klimatrådgivarna i östra Skåne.

Solcellsföreläsning för lanbrukare

Covidfall på Humleskolan

20 november 2020

En elev på Humleskolan har konstaterats smittad med covid-19. Eleven har inte varit i skolan under den här veckan.