Kommentera image/svg+xml Skriv ut
Kommentera
Obligatoriskt
Bromölla skriver

Bromölla skriver

Under 2024 har Bromölla bibliotek fokus på olika sätt att skriva. Biblioteket kommer att genomföra olika skrivaktiviteter specifikt mot målgrupperna barn och unga och personer som är nya i det svenska språket, men även för andra som vill utveckla sitt skrivande. Förhoppningen är att fånga människors lust att utrycka sig och därmed utveckla den språkliga förmågan, både när det gäller att skriva och läsa. Projektet har beviljats medel från Kulturrådet och Stärkta bibliotek.

Skrivaktiviteter under året


Programmet uppdateras löpande.
Med reservation för ändringar.

Har du idéer, tankar eller önskemål om vad som ska hända, eller frågor och funderingar? Hör gärna av dig till oss på Kulturpunkten: 0456-82 22 22 eller kulturpunkten@bromolla.se  För barn

 

BOKSTAVSPYSSEL
Tisdag 20 februari kl 13-15, Skaparhörnan på Kulturpunkten

Kom förbi och pyssla tillsammans med Jaana som är konstnär och förskollärare här i Bromölla. Vi kommer att skapa häftiga alster med hjälp av olika material och tekniker.
Rekommenderad ålder: från 6 år.

HUR BLIR EN BOK TILL?
Onsdag 21 februari kl 9.30-11.30, Hörsalen på Kulturpunkten

Träffa en författare och lär dig hur en bok blir till! Emmalill har skrivit många faktaböcker till barn. Hon berättar och visar hur det går till att skriva och gestalta en bok. Vad bör man tänka på? Hur hittar man fakta? I anslutning pratar vi om och pysslar med djuren ur böckerna - hajar, maneter, ugglor, fladdermöss, bläckfiskar och fjärilar.
Rekommenderad ålder: från 6 år.
Föranmälan till Kulturpunkten krävs.

TRÄFFA LÄSHUNDAR
Torsdag 22 februari kl 10.30 och 12.30, Kulturpunkten

Träffa våra läshundar Smilla och Silje! Har du träffat en läshund förut? Här får du möjligheten att lära känna våra pälstassar och ställa frågor och se hur en pedagoghund arbetar. Tillsammans med hundarna läser vi en bok, frågar, undrar och leker. Både Smilla och Silje är snälla, nyfikna och vill gärna lära känna dig.
Rekommenderad ålder: från 4 år tillsammans med vuxen.
Föranmälan till Kulturpunkten krävs.


Kontakt

Linnea Liliekvist
Kulturstrateg
0456-82 22 58
(SMS 0709-17 12 58)
linnea.liliekvist@bromolla.se

Ola Persson
Kultursamordnare
0456-82 21 52
(SMS 0709-17 12 95)
ola.persson@bromolla.se

Sidan senast uppdaterad: den 13 februari 2024