Kommentera Skriv ut
Kommentera
Obligatoriskt
Korsvångsgården

Korsvångsgården

Korsvångsgården ligger i Bromölla och består av tre enheter, Kvarnen, Möllan och Fyren. Kvarnen och Möllan har demens inriktning och Fyren är kommunens korttidsboende.

Lägenheten

Lägenheten består av ett rum som möbleras av hyresgästen med egna möbler och personliga ägodelar. Säng ingår i boendet. Alla lägenheter har medicinskåp, garderober/klädkammare, badrum med dusch.

Separat aktivitetsrum finns där vi erbjuder de aktiviteter som efterfrågas av hyresgästerna.

Avgifter

Hyresgästen betalar för hyra, omvårdnadsservice och måltider. Övriga kostnader som betalas av den enskilde kan vara läkarbesök, apoteksvaror, hår- och fotvård, telefon, tidning och hemförsäkring.

Personal

Omvårdnadspersonal finns tillgänglig dygnet runt. Sjuksköterska finns i huset på dagtid vardagar. Gemensam sjuksköterska för kommunen finns att nå övrig tid. Omvårdnadspersonalen arbetar i team tillsammans med arbetsterapeut, fysioterapeut och sjuksköterska.

Måltider

I avgiften för måltider ingår frukost, middag, eftermiddagsfika, kvällsmat och kvällsfika. Det finns också möjlighet att få mellanmål på övrig tid.

Aktiviteter

Aktiviteter utgår från den enskildes önskemål och behov. Aktiviteter kan till exempel vara promenader, samtal, tidningsläsning, gruppgymnastik, underhållning och spel.

Övrigt

På födelsedagar eller vid andra tillfällen finns möjlighet att använda gemensamhetsutrymmen.

Kontakt

Azra Nalic
Enhetschef
0456-82 22 31
azra.nalic@bromolla.se

Fyren
0456-82 21 01

Kvarnen
0456-82 21 32

Möllan
0456-82 22 11

Sidan senast uppdaterad: den 8 juni 2023