Kommentera image/svg+xml Skriv ut
Sommarföretag 2020

Sommarföretag 2021

Visst låter det coolt att kunna säga att du har drivit företag under sommarlovet!


Hur går det till?

Kanske har du haft lite olika projekt under dina lov. Brukar du vara hundvakt när grannen åker på semester eller hjälpa andra med gräsklippning, då är du en affärsidé på spåret redan. Sälja nybakade frallor i sommarstugeområdet eller glass på stranden, erbjuda cykelservice eller barnpassning - många saker som kan användas i ett företag. Nu får du möjlighet att göra något mer av det hela. Vi hjälper dig att komma igång genom en inledande utbildningsvecka. Hur tiden används bestämmer du själv, det kan vara att sprida ut under hela lovet, jobba intensivt under några dagar eller vecka! Det är du som är chefen!

Under utbildningsdagarna får du lära dig hur det är att driva företag, lära känna övriga deltagare och jobba kreativt för att få fram bra idéer. Efter utbildningsdagarna driver du eget företag under sommarlovet!

Sök till Sommarföretag 2021 och se fram emot en utmanande och rolig sommar där du får lära dig mycket nytt samt träffa nya vänner!

Ansökan inför 2021

Ansökan öppnar den 1 mars och pågår fram till den 19 april.
En ansökan gör du enkelt genom att skriva en ansökan som kan vara i form av ett brev som enkelt mailas till maria.block@bromolla.se    I din ansökan vill vi att du beskriver vem du är och varför just du ska få chansen att vara med i Sommarföretag 2021. Är det så att du redan har en idé om vad skulle vilja syssla med, skriv gärna det också.

Det finns begränsat antal platser och urval kommer att göras. Har du redan varit med sommaren 2020, så är du förmodligen redan grymt företagsam! Vi vill även få chans att ställa några frågor innan, det kan vi göra på telefon, mail eller digitalt. Perfekt tillfälle att träna på anställningsintervjun!

Du som är född 2005, 2006 eller 2007 och är skriven i Bromölla kommun har möjlighet att söka. (Detsamma gäller i Kristianstad, Hässleholm och Östra Göinge).

Datum och aktiviter?

1 mars Ansökan öppnar
19 april
Ansökan stänger
3 maj
Antagningsbesked
21-29 juni
  6 utbildningsdagar (paus för midsommar den 25/6)
*Du som erbjuds att delta i Sommarföretag 2021 måste ha möjlighet att vara med på dessa dagar.  

Hur påverkar Covid-19?   

Sommarföretag 2021 följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer angående smittspridningen av covid-19. Utbildningsdagarna kommer att ske digitalt eller på plats beroende på hur rekommendationerna ser ut i slutet av maj, då beslut om upplägg fattas.

Nyhet med stipendium 

För ungdomarna som deltog sommaren 2020 finns möjlighet att ta vara på sina företegsamma färdigheter även i år genom att ansöka om startkapitalet på 3000kr. Ansökan ska göras innan den 19 maj och mailas till maria.block@bromolla.se

För mer info - Ansök till "Sommarföretag stipendium"

Har du frågor?

Tveka inte att kontakta mig, Maria Block på Näringslivsenheten.
Telefon 0709-17 12 88 eller maria.block@bromolla.se

Vi vill att ungdomar ska få chansen att bli företagsamma, Sommarföretag är en fantastiskt möjlighet!

Sidan senast uppdaterad: den 19 april 2022