Kommentera image/svg+xml Skriv ut
Kalender

Aktiviteter, nyheter och kommunikation

På gång 2022!

Guldmorgon på Hotell Iföhus!

Guldmorgon.jpg

Torsdagen den 17 november arrangerade Bromölla kommun och Ivetofta Sparbank årets Guldmorgon på hotellet och det kunde inte blivit bättre. Lapp på luckan, trevlig stämning, grym frukost toppat med gyllene pralin, Jörgen & Jessica briljerar med sin musik och Håcan modererar som vanligt på utmärkt sätt.

Årets företagareÅrets företagare.jpg
Från vänster: Anders Pandrén, Niklas Dahlström, Staffan Johnsson. 

Till Årets Företagare 2021 utsågs Staffan Johnsson, Anders Pandrén & Niklas Dahlström på Bröderna Perssons Specialsnickeri AB. Näringslivsrådet motiverar: ”Vårt speciella Specialsnickeri levererar, med målbild om att vara bäst i klassen finns inga hinder.  Företaget ser positivt på utmaningar och komplexitet och 2021 blev ett fantastiskt år med stark lönsamhet. Företaget tilldelades också fina nationella priser som bland annat uppmärksammades i Dagens Industri.  Det är med stor glädje och mycket stolthet som vi nu delar ut denna fina utmärkelse till Staffan Johnsson, Anders Pandrén och Niklas Dahlström.”

Årets Nyföretagare
Årets nyföretagare.jpg

Malin Wildt-Persson fick ta emot pris som Årets Nyföretagare 2021. Företagsamt, lönsamt och föredömligt driver hon bolaget Malin Wildt- Persson leder och Utvecklar AB och NyföretagarCentrums motivering lyder: ”Hon leder, hon utvecklar, likt en skicklig dirigent får hon all att lyssna och spela tillsammans. Det har blivit dags att slå på stora trumman för Malin. Med både glädje och stolthet tilldelar vi henne vår fina utmärkelse”

Årets UF-stipendiater
Årets UF-stipendiater.jpg
Årets UF-stipendiater blev Hampus Hallberg, Isac Brorsson, Anton Rausfält och Linus Lavedal. Tillsammans drev de företaget Pawlicious UF under förra året. Detta fina företag hade som affärsidé att tillverka och sälja veganskt, spannmålsfritt och ekologiskt hundgodis. ”Vi anser att ett veganskt samhälle är ett mer hållbart samhälle, då tänker vi att våra fyrbenta vänner kan vara med!”, säger de samstämt. Hampus och Isac var på plats denna morgon. 


Våga ta steget till eget!

Vill du diskutera din affärsidé, hitta rätt bolagsform eller få kloka råd inför att starta företag, kontakta Ingemar hos oss på Nyföretagarcentrum i Bromölla.
Kostnadsfritt och konfidentiellt, såklart. Du når Ingemar Andersson på 070 – 490 70 59.
www.nyforetagarcentrum.se/bromolla

Funderar du på att starta företag? Etablera en verksamhet? Utveckla ditt företag? Ta reda på vilka tillstånd som krävs för din verksamhet? Hitta lokal eller plats för att komma igång?

Välkommen att kontakta näringslivsenheten. Vi förenklar och hjälper dig att hitta de rätta vägarna och kontakterna

Per Anders Green, Telefon: 0456-82 22 72
E-post: Per-Anders.Green@bromolla.se

Maria Block ,Telefon: 0456-82 20 06
E-post: maria.block@bromolla.se


Samlad information med anledning av kriget i Ukraina

bromolla.se/ukraina har vi samlat information och länkar om omvärldsläget, vart du kan vända dig för att kunna hjälpa till som frivillig och för att få stöd med att hantera stress och oro. Här finns också länkar med information till dig som är företagare.


Ta del av näringslivsnyheter!

Vill du prenumerera på våra näringslivsnyheter så maila till maria.block@bromolla.se


150 företagsbesök är målet 2022!

Vi kommer fortsätta göra många företagsbesök 2022. Det är viktigt för oss, vi vill lära oss mer om företagens verksamhet och vardag, vi vill bygga relationer och tillit. Vi vill kunna fånga signaler tidigt på olika saker. Saker där vi kanske kan bidra på något sätt. Pandemin ställer till det och vi hoppas på att tillsammans hitta lösningar för att träffas; fysiskt på avstånd, utomhus, digitalt och även via telefon. Att hålla igång kontakten med våra företag är extra viktigt speciellt i dessa tider.

Det ska dock ske på ett säkert sätt

Om du vill och kan tänka dig att prata med oss en stund så blir vi glada om företag kontaktar oss själva också! Vi ser fram emot att träffa alla typer av företag med anknytning till vår kommun, storlek, omsättning, typ av verksamhet spelar ingen roll. Alla har heller inget fysiskt kontor eller verksamhet att bjuda in till eller visa upp, då träffas vi någon annanstans.

Maila eller ring oss på näringslivsenheten, så bokar vi en tid!

Intresseanmälan

Vi strävar efter att förbättra förutsättningarna för dig som företagare. För att vi ska bli bättre som kommun på att ge bra service och stöd, så behöver vi få chans att lyssna in tankar och önskemål, behov och utmaningar. Det gör vi bäst genom att träffa dig och så många företag som möjligt. Stora som små, nystartade såväl som väletablerade. Vårt arbete börjar i företagens vardag! 


 

Näringsliv Bromölla på Facebook

Näringsliv Bromölla på Facebook

Håll dig uppdaterad kring det senaste inom näringslivet i Bromölla kommun. Följ oss på Facebook

Kontakt

Per-Anders Green
Näringslivschef
0456-82 22 72
(SMS 0709-17 12 72)
per-anders.green@bromolla.se

Maria Block
Näringslivsutvecklare
0456-82 20 06
(SMS 0709-17 12 88)
maria.block@bromolla.se

Sidan senast uppdaterad: den 21 november 2022