Kommentera image/svg+xml Skriv ut
Företagsbesök

Aktiviteter, nyheter och kommunikation

På gång 2023!

Näringslivschefens spaning

Stoltheten är stor över att våra stora företag har kunnat behålla sin konkurrenskraft och att de små blivit både större och fler. I siffror byggda på fakta 2020 framgår att vi har 18 % procent av våra företag i storleksklass 1-4 anställda, riket landar på 20 %. Tittar man vidare på företag med 5-9 anställda så landar vi på 11% mot rikets 9 %. Detta är både storslaget och banbrytande! Läs hela spaningen "En företagsam resa mellan hav och sjö!"


Missa inte vårt frukostmöte special! 

Vi bjuder in till frukostmöte special den 14 mars i samverkan med marknadsföreningen i Nordöstra Skåne. Det blir en riktig special med "hemma hos" i Ottosson Trucks nya lokaler på Åbylyckorna.
Temat är vägen till ett lyckat varumärke.
Tiden är 7.30-9. Vi bjuder på frukost.

Mer info och anmälan:
Vägen till lyckat Varumärkesbyggande - Marknadsföreningen NordostSkåne (marknadsforeningen.net)


Välkommen till vår inspirationskväll! 

Den 22 mars bjuder vi in till inspirationskväll på temat "Ta din passion eller hobby till nästa nivå". Möt inspirerande personer som delar med sig av sina resor följt av tips och idéer för att kunna ta nästa steg!

Inbjudan
Anmälan görs till: maria.block@bromolla.se


Vår guide till företagare

Inför 2023 har vi satt samman en guide för att förenkla för dig som företagare att hitta rätt kontaktvägar inom kommunen, få hjälp att komma vidare när du vill växa eller när du vill utveckla ditt företag. Många tar del av information digitalt och via vår olika träffar, men vi når lång ifrån alla. 
Därför gjorde vi ett fysiskt utskick till företag i hela kommunen med förhoppning att nå bredare. 

Företagsguide 


Boka tid med företagslotsen

För att starta, etablera eller förändra i din verksamhet, din lokal eller ditt sortiment så behöver du först förhöra dig om du kan behöva något tillstånd, om det är krav på att du måste registrera verksamheten eller om det finns speciella regler för just det du planerar att göra. Företagslotsen hjälper dig att göra rätt, men också att hitta rätt i vår organisation. Boka tid med vår lots!

Kommande datum för företagslotsen:
  • 2 mars, kl. 8.15-9 eller 9.15-10
  • 20 april,kl. 8.15-9 eller 9.15-10 
  • 25 maj, kl. 8.15-9 eller 9.15-10
Vi hanterar löpande inkommande frågor. Är ditt ärende föremål för lotsen och brådskande, så bokas tider utöver de bokningsbara.

Varmt välkommen med dina frågor!

Få tips och hjälp kring nyföretagande

Vill du diskutera din affärsidé, hitta rätt bolagsform eller få kloka råd inför att starta företag, kontakta Ingemar hos oss på Nyföretagarcentrum i Bromölla. Kostnadsfritt och konfidentiellt, såklart. Du når Ingemar Andersson på 070–490 70 59. 

www.nyforetagarcentrum.se/bromolla


Utveckla en idé med Krinova

Vill du ta större kliv och utveckla din verksamhet eller har du en ny idé kring produkt eller tjänst, då finns Krinova inom nära räckvidd. Boka en tid för ett första möte. De vill garanterat träffa dig! 

Mer info och boka tid:
krinova.se/utveckla-foretag


Hyr eller hyr ut lokal

Letar du efter lokal till din verksamhet eller har ytor som du vill hyra ut? Vi har ett avtal med ObjektVision som är den största och ledande marknadsplatsen idag. På vår hemsida finner du vårt lokalregister, här kan du ta del av det utbud som finns och här kan du som fastighetsägare också kostnadsfritt lägga ut dina objekt.

Till ObjektVision Bromölla


Hjälp att hitta rätt

Funderar du på att starta företag? Etablera en verksamhet? Utveckla ditt företag? Ta reda på vilka tillstånd som krävs för din verksamhet? Hitta lokal eller plats för att komma igång? Använd även gärna vår enkla guide Företagens A-Ö för att hitta rätt person snabbt.

Välkommen att kontakta näringslivsenheten. Vi förenklar och hjälper dig att hitta de rätta vägarna och kontakterna

Per Anders Green, Telefon: 0456-82 22 72
E-post: Per-Anders.Green@bromolla.se

Maria Block ,Telefon: 0456-82 20 06
E-post: maria.block@bromolla.se


150 företagsbesök  2022!

Vi kommer fortsätta göra många företagsbesök 2022. Det är viktigt för oss, vi vill lära oss mer om företagens verksamhet och vardag, vi vill bygga relationer och tillit. Vi vill kunna fånga signaler tidigt på olika saker. Saker där vi kanske kan bidra på något sätt. Pandemin ställer till det och vi hoppas på att tillsammans hitta lösningar för att träffas; fysiskt på avstånd, utomhus, digitalt och även via telefon. Att hålla igång kontakten med våra företag är extra viktigt speciellt i dessa tider.

Det ska dock ske på ett säkert sätt

Om du vill och kan tänka dig att prata med oss en stund så blir vi glada om företag kontaktar oss själva också! Vi ser fram emot att träffa alla typer av företag med anknytning till vår kommun, storlek, omsättning, typ av verksamhet spelar ingen roll. Alla har heller inget fysiskt kontor eller verksamhet att bjuda in till eller visa upp, då träffas vi någon annanstans.

Maila eller ring oss på näringslivsenheten, så bokar vi en tid!

Intresseanmälan

Vi strävar efter att förbättra förutsättningarna för dig som företagare. För att vi ska bli bättre som kommun på att ge bra service och stöd, så behöver vi få chans att lyssna in tankar och önskemål, behov och utmaningar. Det gör vi bäst genom att träffa dig och så många företag som möjligt. Stora som små, nystartade såväl som väletablerade. Vårt arbete börjar i företagens vardag! 


Ta del av näringslivsnyheter!

Vill du prenumerera på våra näringslivsnyheter så maila till maria.block@bromolla.se

Näringsliv Bromölla på Facebook

Näringsliv Bromölla på Facebook

Håll dig uppdaterad kring det senaste inom näringslivet i Bromölla kommun. Följ oss på Facebook

Kontakt

Per-Anders Green
Näringslivschef
0456-82 22 72
(SMS 0709-17 12 72)
per-anders.green@bromolla.se

Maria Block
Näringslivsutvecklare
0456-82 20 06
(SMS 0709-17 12 88)
maria.block@bromolla.se

Sidan senast uppdaterad: den 26 februari 2023