Kommentera Skriv ut
Kommentera
Obligatoriskt
Maria Block och Per-Anders Green

Aktiviteter, nyheter och kommunikation

På gång våren 2024!

Mötesplats Bromölla 24-25 maj

Denna fredag och lördag blir det en myllrande mötesplats hos Ottosson Truck på Åbylyckorna. Drygt 30 aktörer samlas för att visa upp ett lokalt utbud av tjänster och produkter. I samband med Mötesplats Bromölla genomförs även en träff för motorburen ungdom.

Läs mer


Ytterligare satsning för unga med Sommarföretag!

Nu kan ungdomar födda 2008-2010 söka till årets upplaga av Sommarföretag. Världens bästa möjlighet att prova på att vara egen företagare med en utbildningsvecka i företagande, tillgång till handledare, ett startkapital och busskort för att kunna förflytta dig till aktiviteter. 
Under utbildningsdagarna får man lära sig hur det är att driva företag, lära känna övriga deltagare och jobba kreativt för att få fram bra idéer. Efter utbildningsdagarna driver man sedan ett eget företag under sommarlovet! Utbildningsdagarna genomförs i Kristianstad och den sista dagen i Åhus. Det medverkar ungdomar från sex olika kommuner!

Man ska fylla i en idé när ansökan görs, vill man ha hjälp och inte har gått Lilla Företagarskolan på påsklovet, hör av dig till Maria på Näringslivsenheten.


Boka plats för torghandel

Passa på att använda vårt fina Ifötorg i centrum och de 14 olika platser som finns tillgängliga för torghandel. Gäller alla dagar i veckan. En plats kostar 100:-/dag i hyra och bokas enkelt via mail till maria.block@bromolla.se eller ring 0456-822006

Hyr du för första gången vill vi ha in uppgifter som fylls i via följande länk:
ansokan-om-torgplats-ifotorget210316.pdf (bromolla.se)

All information kring torghandel finns här!


Bromölla Live - näringslivsträffar 

  • Bromölla Live frukostmöte den 13 juni kl. 7.30-9

Inbjudningar går ut via vårt nyhetsbrev och på FB @naringslivbromolla.


Utveckla en idé genom RUTH

Har du en bra idé till projekt för att utveckla någon del i nordöstra Skåne? Ser du möjligheter att samverka med Kristianstad Högskola, kommun och näringslivet? Har du en idé till projekt som inte har tillhörighet i endast en organisation. Då vill vi tipsa om Stiftelsen RUTH! Läs mer och fråga oss gärna!

Kolla in Stiftelsen RUTH på linkedin!

Ställ dina frågor till företagslotsen

För att starta, etablera eller förändra i din verksamhet, din lokal eller ditt sortiment så behöver du först förhöra dig om du kan behöva något tillstånd, om det är krav på att du måste registrera verksamheten eller om det finns speciella regler för just det du planerar att göra. Företagslotsen hjälper dig att göra rätt, men också att hitta rätt i vår organisation. Ställ dina frågor till vår företagslots och få ett samlat svar tillbaka.

Vi hanterar löpande inkommande frågor. Är ditt ärende föremål för att träffa lotsen samlat, så bokar vi en tid.

Varmt välkommen med dina frågor!

Få tips och hjälp kring nyföretagande

Vill du diskutera din affärsidé, hitta rätt bolagsform eller få kloka råd inför att starta företag, kontakta Ingemar hos oss på Nyföretagarcentrum i Bromölla. Kostnadsfritt och konfidentiellt, såklart. Du når Ingemar Andersson på 070–490 70 59. 

www.nyforetagarcentrum.se/bromolla


Hyr eller hyr ut lokal

Letar du efter lokal till din verksamhet eller har ytor som du vill hyra ut? Vi har ett avtal med ObjektVision som är den största och ledande marknadsplatsen idag. På vår hemsida finner du vårt lokalregister, här kan du ta del av det utbud som finns och här kan du som fastighetsägare också kostnadsfritt lägga ut dina objekt.

Till ObjektVision Bromölla


Hjälp att hitta rätt

Funderar du på att starta företag? Etablera en verksamhet? Utveckla ditt företag? Ta reda på vilka tillstånd som krävs för din verksamhet? Hitta lokal eller plats för att komma igång? Använd även gärna vår enkla guide Företagens A-Ö för att hitta rätt person snabbt.

Välkommen att kontakta näringslivsenheten. Vi förenklar och hjälper dig att hitta de rätta vägarna och kontakterna

Per Anders Green, Telefon: 0456-82 22 72
E-post: Per-Anders.Green@bromolla.se

Maria Block ,Telefon: 0456-82 20 06
E-post: maria.block@bromolla.se


Ta del av näringslivsnyheter!

Vill du prenumerera på våra näringslivsnyheter så maila till maria.block@bromolla.se

Näringsliv Bromölla på Facebook

Näringsliv Bromölla på Facebook

Håll dig uppdaterad kring det senaste inom näringslivet i Bromölla kommun. Följ oss på Facebook

Kontakt

Per-Anders Green
Näringslivschef
0456-82 22 72
(SMS 0709-17 12 72)
per-anders.green@bromolla.se

Maria Block
Näringslivsutvecklare
0456-82 20 06
(SMS 0709-17 12 88)
maria.block@bromolla.se

Sidan senast uppdaterad: den 8 maj 2024