Kommentera image/svg+xml Skriv ut
Kalender

Aktiviteter, nyheter och kommunikation

På gång 2020!

Bromölla kommun vinner pris för bäst tillväxt i Skåne län

Det går bra för näringslivet i Bromölla kommun – till och med så bra att kommunen utmärker sig för att ha den bästa tillväxten i Skåne län 2019. Priset Bästa Tillväxt delas ut av kreditupplysningsföretaget Syna varje år sedan 2007 och premierar en bred och stabil tillväxt i det lokala näringslivet.

Läs hela nyheten här

Frukostmöte med inspiration och utbyte 30 januari

En morgon för dig som inter tror att digitalisering påverkar ditt företag! Tillsammans med Sölvesborgs kommun och en rad samverkansaktörer planerar vi två tillfällen där vi vill ge företagen i Sölvesborg och Bromölla en möjlighet att göra begreppet digitalisering förståeligt och enkelt. Vi vill visa på lokala exempel, men framförallt vill vi att ni ska dra nytta av varandra. Genom att vi alla blir mer digitala, flyttar fram våra positioner ytterligare får vi ännu starkare aktörer att räkna med. Kanske får du tips på nya verktyg för att registrera tiden för dina medarbetare, nya lösningar för att spara tid med dokumenthantering eller att hinna med återkopplingen till kunderna som väntar. Första tillfället är nu den 30 januari och det andra den 19 mars.

Anmäl dig här

Vårens lotstider

Vid ett antal tillfällen under våren kan du boka tid med vårt lotsteam för att träffa flera funktioner samtidigt när du har frågor kring ditt företag!

27 februari 8.30-9.15, 27 februari  9.15-10, 26 mars 8.30-9.15, 26 mars 9.15-10, 23 april 8.30-9.15

23 april 9.15-10, 28 maj 8.30-9.15, 28 maj 9.15-10

Boka via formuläret

 

Hitta finansiering och få andra att satsa på din idé!

I samarbete med Entreprenörsstiftelsen bjuder Krinova in finansiärer och företagare som brinner för hållbarhet till en givande dag med kunskapsspridning för ansökan av finansiella medel.

Inbjudan till Krinova Incubator & Science Park den 16 januari

En god klapp om dagen i 24 dagar

Lokala handlare, caféer, restauranger med fler samverkar

En god klapp om dagen i 24 dagar för juliga fynd hos handlare, restauranger, caféer med fler i Bromölla. Äta, uppleva, handla och må bra, hela vägen fram till jul! Tillsammans för att få fler att handla på hemmaplan och en möjlighet att synliggöra vårt utbud av aktörer i hela kommunen. Vill du vara med och öka aktiviteten under julhandeln genom erbjudande från ditt företag som presenteras på @handlaibromolla så lägg ett mail till maria.block@bromolla.se

Det enda du behöver göra är att:

  1. Skicka text med vilket erbjudande du vill ha med pris + gärna Ord.pris
  2. Önska dag, eller skriv om vi kan planera in det fritt. Givetvis stämms detta av.
  3. Gärna om det finns någon form av bild.
  4. Skicka snarast möjligt, det är först till kvarn som gäller.

Tänk erbjudanden som hjälper till i julstöket, produkter inför julen, julklappar, att pyssla om sig själv i julstressen eller att se fram emot på det nya året, upplevelser och aktiviteter, äta gott under julens helger eller som sätter guldkant på tillvaron.

 


Boka tid med vår FÖRETAGSLOTS!

Företagslotsen ger företag möjlighet att träffa flera ansvariga tjänstemän vid ett och samma tillfälle. Genom att samtidigt lyssna av och bemöta företagarens frågor, får vi en samsyn på hela processen och kan ge bra och samlade råd i ett tidigt skede. Enkla frågor tas med fördel direkt via ansvarig tjänsteman, men ärenden med flera frågor tar vi gärna via lotsen!

Vår lots utgår inte från en person, utan ett team av alla berörda som jobbar med företagsfrågor.

Lotsen kan spara tid, undvika misstag och framförallt öka möjligheterna att göra rätt från början!
Vi hoppas att detta ska upplevas positivt!

Läs mer och boka tid!


Du kan bidra till att fler unga människor får möjligheten att utveckla sin kreativitet och företagsamhet!

Tillsammans med vår grundskola Bromölla och i samverkan med Furulundsskolan och näringslivskontoret i Sölvesborg, gör vi en rad insatser för att skapa fler företagsamma unga. Ung Företagsamhet är en av våra viktigaste partner och förlängda arm i detta arbete. Du kan stötta Ung Företagsamhet som partner genom ditt företag, som rådgivare till ett UF-företag eller som enskild gåvogivare. Ung Företagsamhet är en viktig del i uppbyggnaden av Sveriges framtid. Du kan vara med och utveckla fler företagsamma människor!

Läs mer om partnerskap

Kontakta gärna våra kollegor på Ung Företagsamhet i Blekinge/Bromölla:
Jennfier Stenfeldt, Regionchef
Telefon: 0708- 83 62 32
jennifer.stenfelt@ungforetagsamhet.se


Vi ska besöka 100 företag i år!

Vår ambition är att förbättra förutsättningarna för dig som företagare. För att vi ska bli bättre som kommun på att ge bra service och stöd, så behöver vi få chans att lyssna in tankar och önskemål. Det gör vi bäst genom att träffa  dig och så många företag som möjligt. Stora som små, nystartade såväl som väletablerade.Vårt arbete börjar i företagens vardag! 

Vi vill även få bättre kunskap och förståelse för företagens villkor och förutsättningar, hur ser framtidsplanerna ut. Vi skapar kontakt och förståelse för varandra. Synpunkter och möjligheter diskuteras. Inte minst behöver vi få höra vilka förväntningar företagen har på kommunen.

Ett besök brukar vara mellan 30 minuter – 1,5 timme. Det är helt förutsättningslöst, ett möte och samtal, en rundvisning om det är möjligt.

Vi lägger helt enkelt i en extra växel 2018 och sätter ett högt mål med att vi ska besöka 100 företag! Bli en del av målet! Maila en intresseanmälan så hittar vi en tidpunkt tillsammans!

Intresseanmälan

Näringsliv Bromölla på Facebook

Näringsliv Bromölla på Facebook

Håll dig uppdaterad kring det senaste inom näringslivet i Bromölla kommun. Följ oss på Facebook

Kontakt

Per-Anders Green
Näringslivschef
0456-82 22 72
(SMS 0709-17 12 72)
per-anders.green@bromolla.se

Maria Block
Näringslivsutvecklare
0456-82 20 06
(SMS 0709-17 12 88)
maria.block@bromolla.se

Sidan senast uppdaterad: den 24 januari 2020