Kommentera Skriv ut
Kalender

Aktiviteter, nyheter och kommunikation

På gång 2019!


Bromölla Live den 24 september...

 - Om service, utbud och fina företag -   

Dags för Bromölla Live igen och denna gång gästas vi av spännande aktörer som ska få berätta om den service och de tjänster de kan erbjuda dig som företagare. Sen avrundar vi med en intressant företagspresentation inom ramen för vårt eget Big Five.
Tina Gunnarsson berättar om dagsläget på Arbetsförmedlingen och hur de tänker sig samspelet med företag framöver. Härefter presenterar Eva Nilsson och Sara Egidius Almis utbud av tjänster kopplat till innovation, rådgivning, finansiering och lån. Detta block avslutas med att Patrik Johansson informerar om poängen med att var knuten till Företagarna.
Sen företaget då, jo, vi välkomnar Stefan Holmberg upp på scen. Stefan är Vd på ett av våra största företag, Svensk Husproduktion, och han tar med oss på företagets resa.

När: Tisdagen den 24 september kl. 11.30- 13.00
Plats: Möteslokalen, plan 2, Sparbankshallen
Anmälan: Mail till per-anders.green@bromolla.se eller via formuläret på webben.
Anmälan senast fredagen den 20 september.
Vi bjuder på lättare lunch, glöm inte meddela om du har någon allergi.

Välkommen till ett möte man inte gärna missar,
Välkommen till Bromölla Live! 

Per- Anders & Maria
Näringslivsenheten 


Dialogmöte mellan politiker och Företagare den 9 oktober

- I Bromölla ska det vara enkelt att vara företagare!

Det finns flera mätningar som på lite olika sätt mäter hur företagsklimatet i landets kommuner upplevs. En av dem är Svenskt Näringslivs undersökning där såväl företagare som politiker ger sin syn på hur de upplever företagsklimatet i kommunen. Med avstamp i resultatet från årets undersökning samt kommunens nya näringslivsplan vill vi bredda dialogen om hur Bromölla kan bli en ännu mer företagsvänlig kommun.
Vi hoppas att du som företagare, kommunens ledande politiker eller tjänsteman vill delta i arbetet med hur företagsklimatet kan förbättras och vad som bör fokuseras på i de framtida insatserna. För mer info och anmälan, gå in på länken nedan. 

Dialogmöte den 9 oktober


Näringslivsplan 2019 samt näringslivsstrategi 2019-2022

Framtagen,avstämd, paketerad och klar! Ta del av hur vi på Näringslivsenhetens jobbar och framförallt så hoppas vi att du blir delaktig i vårt gemensamma arbete. Vår dialog och nära relation till företagen i kommunen är bärande i vårt arbete.

Näringslivsplan 2019


Nu lanserar vi ett helt nytt arbetssätt, en FÖRETAGSLOTS!

Företagslotsen ger företag möjlighet att träffa flera ansvariga tjänstemän vid ett och samma tillfälle. Genom att samtidigt lyssna av och bemöta företagarens frågor, får vi en samsyn på hela processen och kan ge bra och samlade råd i ett tidigt skede. Enkla frågor tas med fördel direkt via ansvarig tjänsteman, men ärenden med flera frågor tar vi gärna via lotsen!

Vår lots utgår inte från en person, utan ett team av alla berörda som jobbar med företagsfrågor.

Lotsen kan spara tid, undvika misstag och framförallt öka möjligheterna att göra rätt från början!
Vi hoppas att detta ska upplevas positivt!

Läs mer och boka tid!


Medverka under Cykelturveckan

I augusti arrangerar Cykelfrämjandet en hel vecka med cykelaktiviteter i vårt område.
Bromölla blir knutpunkten för en av dagarna, den 7 augusti. Har du ett företag som vill passa på att medverka och synas i detta sammanhang, så erbjuds en rad möjligheter. Att profilera sig på plats vid start-området i Bromölla kan vara ett sätt att synas, profilering, dela ut give aways, prova på aktivitet.

Finns intresse för lokal medverkan, så kontakta:
Erik Svedin, Svenska Cykelfrämjandet erik.svedin@cykelframjandet.se

Information partners


I år satsar vi på ett sammanhållet koncept, där PRAO, arbetsmarknadskunskap och studiebesök vävs ihop till en röd tråd!

Under årskurs 8 har eleverna 5 dagars PRAO, en lektion arbetsmarknadskunskap med inriktning Bristyrken i dagen och morgondagens samhälle. Till detta kopplar vi på två obligatoriska studiebesök för samtliga elever i årskurs 8; ett inom vårdsektorn och ett inom industrisektorn. Vårdnadshavarna erbjuds ett föräldramöte med temat Arbetslivet och Bristyrken i dagen och morgondagens samhälle. I konceptet ingår också att våra Studie- och yrkesvägledare på högstadiet jobbar med eleverna inför och även uppföljande för att bemöta elevernas funderingar och knyta an sitt studie- och yrkesförberedande arbete på ännu bättre sätt.

Tillsammans bildar det konceptet Yrkesboosten och genomförs v. 6-15 för alla elever i årskurs 8 i Bromölla kommun. Detta är en del av Studie- och Yrkesvägledningsplanen som antogs 2018.

För mer information eller frågor kring Yrkesboosten:
Cecile Lustig, Utvecklingsledare för skolan
Telefon: 0456-822625

Maria Block, Näringslivsutvecklare
Telefon: 0456-822006


Du kan bidra till att fler unga människor får möjligheten att utveckla sin kreativitet och företagsamhet!

Tillsammans med vår grundskola Bromölla och i samverkan med Furulundsskolan och näringslivskontoret i Sölvesborg, gör vi en rad insatser för att skapa fler företagsamma unga. Ung Företagsamhet är en av våra viktigaste partner och förlängda arm i detta arbete. Du kan stötta Ung Företagsamhet som partner genom ditt företag, som rådgivare till ett UF-företag eller som enskild gåvogivare. Ung Företagsamhet är en viktig del i uppbyggnaden av Sveriges framtid. Du kan vara med och utveckla fler företagsamma människor!

Läs mer om partnerskap

Kontakta gärna våra kollegor på Ung Företagsamhet i Blekinge/Bromölla:
Jennfier Stenfeldt, Regionchef
Telefon: 0708- 83 62 32
jennifer.stenfelt@ungforetagsamhet.se

Therese Enckell Svensson, partneransvarig
Telefon: 0707-33 15 44
therese.enckell@ungforetagsamhet.se


Vi ska besöka 100 företag i år!

Vår ambition är att förbättra förutsättningarna för dig som företagare. För att vi ska bli bättre som kommun på att ge bra service och stöd, så behöver vi få chans att lyssna in tankar och önskemål. Det gör vi bäst genom att träffa  dig och så många företag som möjligt. Stora som små, nystartade såväl som väletablerade.Vårt arbete börjar i företagens vardag! 

Vi vill även få bättre kunskap och förståelse för företagens villkor och förutsättningar, hur ser framtidsplanerna ut. Vi skapar kontakt och förståelse för varandra. Synpunkter och möjligheter diskuteras. Inte minst behöver vi få höra vilka förväntningar företagen har på kommunen.

Ett besök brukar vara mellan 30 minuter – 1,5 timme. Det är helt förutsättningslöst, ett möte och samtal, en rundvisning om det är möjligt.

Vi lägger helt enkelt i en extra växel 2018 och sätter ett högt mål med att vi ska besöka 100 företag! Bli en del av målet! Maila en intresseanmälan så hittar vi en tidpunkt tillsammans!

Intresseanmälan


Bromölla kommun klättrar ytterligare steg i rankingen!

Vi hamnade på plats 92 av 290. En förbättring med 82 placeringar vid rankingen 2017. När rankingen släpptes den 2 oktober 2018 så har vi klättrat 9 steg till ligger nu på plats 83. Det är ett samspel och nära dialog med våra företagare som är avgörande. Det ska vara enkelt att ha med kommunen att göra och då måste vi vara duktiga på att lyssna in behoven. Vi jobbar ständigt på att förenkla och förbättra när det gäller bemötande, tillgänglighet, service, hantering av olika ärenden och information till företagen.

Se resultatet från årets ranking

Näringsliv Bromölla på Facebook

Näringsliv Bromölla på Facebook

Håll dig uppdaterad kring det senaste inom näringslivet i Bromölla kommun. Följ oss på Facebook

Kontakt

Per-Anders Green
Näringslivschef
0456-82 22 72
(SMS 0709-17 12 72)
per-anders.green@bromolla.se

Maria Block
Näringslivsutvecklare
0456-82 20 06
(SMS 0709-17 12 88)
maria.block@bromolla.se

Sidan senast uppdaterad: den 10 september 2019