Förstelärare 7-9 i matematik, NO-ämnen och teknik

27 januari 2023

Nu söker vi dig som drivs av att utbilda våra elever och som ser att för att få bästa möjliga resultat är relation en viktig faktor. Hos oss ingår du i ett team av lärare där vi tillsammans planerar och ansvarar för våra elevers utbildning och utveckling. Vi är en liten skola med ca 120 elever och tillsammans lägger vi stor vikt vid att skapa de bästa förutsättningarna för varje elev att utvecklas i en trygg och tillitsfull miljö. Du kommer att undervisa våra elever i åk 7-9 i Matematik, NO och Teknik och i ditt försteläraruppdrag kommer du att ha en utvecklingsinriktning mot NO-ämnena. I ditt uppdrag ingår även mentorskap. Hos oss på Dalaskolan Södra erbjuds du att vara med och forma en skola för alla, där vi genom kollegialt arbete utvecklas tillsammans. Du kommer att ledas av en chef som värdesätter egna initiativ, vilja till utveckling, relationssökande arbetssätt och en förmåga att tydligt leda dina elever i sitt lärande. Vi ser att du tillsammans med övrig personal driver en verksamhet med eleven i centrum, där fokus ligger på att aktivt hitta strategier för att nå varje elev och stärka denne i såväl kunskapsutveckling som den personliga utvecklingen.

Två undersköterskor till Korsvångsgården - dag/kväll eller natt

26 januari 2023

Nu söker vi två stycken undersköterskor till Korsvångsgården - en tjänst till dag/kväll och en tjänst till natten. Som undersköterska arbetar du utifrån Bromölla kommuns värdegrund där bemötande är en viktig grund för god kvalitet i våra verksamheter. Vi ska förmedla trygghet och säkerställa att varje individ blir sedd i alla möten. Det innebär omtanke och medkänsla samt intresse, engagemang och lyhördhet för individen. Vårt arbete utgår ifrån varje individs behov och önskemål. Vi arbetar utifrån socialtjänstlagen, i arbetet utförs även arbetsuppgifter utifrån hälso- och sjukvårdslagen, efter delegering från sjuksköterska. Vi erbjuder ett spännande och utvecklande arbete där vi hela tiden utmanar oss själva i att utveckla vårt arbetssätt. Här får du jobba i ett sammansvetsat team med olika professioner där samverkan och samarbete är nyckeln till framgång. Som nyanställd hos oss får du en god introduktion och du kommer ha ett nära chefskap. Du ingår i ett team med sjuksköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter och utför insatser som delegeras, såsom träningsinsatser, medicin överlämning och såromläggning. Du kommer till en trevlig arbetsplats med kompetenta och duktiga kollegor där du får möjlighet att utvecklas. Vi lägger stor vikt vid kontaktmannaskapet och vi arbetar med kvalitetsregister såsom BPSD och Senior Alert. Vi dokumenterar i journalsystemet Treserva.

Biståndshandläggare SoL - vikariat

26 januari 2023

Som biståndshandläggare skall du informera, utreda, bedöma och besluta om insatser enligt Socialtjänstlagen samt följa upp och ompröva beviljade insatser. Väsentligt för tjänsten är att du på ett bra sätt kan samverka internt inom verksamhetsområdet Stöd och Omsorg och externt med andra professioner och myndigheter. Du kan även komma att representera verksamheten i olika samverkansforum, både lokalt och regionalt. Vi arbetar utifrån ett systemteoretiskt förhållningssätt där vi har medborgaren och dennes behov i centrum. Kommunens värdegrunden, gott bemötande, delaktighet och mod, är vår kompass i hur vi agerar i förhållande till vårt uppdrag, våra arbetsuppgifter och i relationen till de människor vi möter i arbetet. Tillsammans skapar vi en stimulerande arbetsplats där varje medarbetare får möjlighet att utvecklas och ta ansvar.

Sjuksköterskor till hemsjukvården i sommar - Dag/kväll eller natt

25 januari 2023

Hej du sjuksköterska! Vill du arbeta med ett härligt gäng sjuksköterskor och samtidigt växa i din roll som sjuksköterska i sommar? Hos oss blir du en del i ett team av sjuksköterskor och distriktssköterskor som samarbetar och utbyter erfarenheter. Under sommaren har vi dagliga morgonmöten där vi lägger upp dagens arbete tillsammans. Hemsjukvårdens sjuksköterskeenhet erbjuder möjligheten för dig att växa in i din profession i ett varierande arbete med stort eget ansvar. Vi erbjuder dig ett stimulerande och flexibelt arbete där du har möjlighet att göra skillnad och bidra till en värdig och meningsfull vardag för våra patienter. Du möter patienten i dennes hem där vi utför hälso- och sjukvårdsinsatser oavsett boendeform. Som sjuksköterska gör du medicinska bedömningar, insatser och hanterar läkemedel och medicinsktekniska produkter. Du ansvarar för läkemedelshantering, handleder och säkerställer en god kvalitet i omvårdnaden. Vi arbetar i team bestående av distriktssköterskor, sjuksköterskor och undersköterskor och vi har ett nära samarbete med våra kollegor inom rehabverksamheten. Vi har även ett nära samarbete med vårdcentralerna och deras läkare och sjuksköterskor. Dokumentation sker i vårt journalsystem Treserva. Vi bedriver kvalitets- och förbättringsarbeten inom flera områden. Låter det som ett arbete för dig? Det finns möjlighet att börja redan på våren med bredvidgång och timanställning.

Undersköterskor till hemtjänsten

24 januari 2023

Nu söker vi undersköterskor till vår hemtjänst i Bromölla. Vi har nyligen flyttat till nya och moderna lokaler på Brogården. Här samlas numera all hemtjänst under ett och samma tak. Rollen som undersköterska i hemtjänsten innebär att du får arbeta med något av det bästa och mest berikande som finns - att göra vardagen meningsfull för våra äldre medborgare. Du ingår i ett arbetslag som i teamanda arbetar för att tillgodose bistånd enligt socialtjänstlagen till medborgare i ordinärt boende. I Bromölla Kommun arbetar vi efter vår värdegrund där gott bemötande, delaktighet och mod är våra ledstjärnor i arbetet. Du bemöter, kommunicerar och samarbetar med medborgare och deras närstående för ökad delaktighet och trygghet. Du samverkar med kollegor och andra yrkeskategorier för en personcentrerad vård och omsorg Hemtjänsten i Bromölla har sedan några år tillbaka genomgått ett stort förändringsarbete. Vi har hela tiden ett systemtänk. I vårt utvecklingsarbete frågade vi medborgarna vad som var viktigt för dem. Viktigast var att känna trygghet, för dem var det en hög kontinuitet, att vi är ett fåtal som kommer till dem. Vi jobbar ständigt efter medborgarfokus, där vi hela tiden har medborgarens behov och önskemål i centrum. Just nu utbildas och uppdateras all personal i Vanguardmetoden - vi lär oss förstå hur en organisations enskilda delar interagerar för att tillsammans uppnå det syfte som systemet existerar för. I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval under annonseringen så skicka gärna in din ansökan redan idag! Välkommen!

Semestervikariat HSL - Undersköterska

12 januari 2023

Till Hemsjukvården söker vi inför sommaren 2023 två erfarna undersköterskor som ska stötta sjuksköterskorna och utföra insatser enligt Hälso- och sjukvårdslagen, såväl i ordinärt som i särskilt boende. Vi erbjuder ett omväxlande och givande arbete där du på delegerat ansvar utför dina arbetsuppgifter. Som undersköterska hos oss inom hemsjukvården kommer du att ha ett nära samarbete med sjuksköterskorna och med övrig legitimerad personal såsom arbetsterapeuter och fysioterapeuter. Du utför HSL-inriktade arbetsuppgifter vilket innefattar patientbesök där du bland annat efter delegeringar lämnar ut dosrullar, iordningställer dosetter, genomför provtagningar och såromläggningar etc. Vi arbetar omsorgsfullt och professionellt i nära samverkan med patient, anhöriga, omvårdnadspersonal inom hemtjänst och på särskilt boende samt med andra aktörer såsom primärvård med mera.

Legitimerad arbetsterapeut till hemsjukvården

11 januari 2023

Nu finns chansen att del bli en del av vår rehabgrupp och den fortsatta utvecklingen av kommunens rehabiliteringsinsatser. Hos oss blir du en del i ett härligt team av arbetsterapeuter, fysioterapeuter och rehabassistenter, kompetenta och kreativa, beredda att välkomna dig på bästa sätt. Verksamheten utvecklas dynamiskt i ett fint samarbete mellan chef och medarbetare. Den kollegiala dialogen och att vara en lärande organisation är viktiga delar som har hög prioritet. Vi har ur dessa syften möten tillsammans varje vecka och vi har ett nära samarbete med varandra där vi drar lärdom av varandras erfarenheter och kompetenser. Utöver den egna gruppen ingår vi även i större team med övriga professioner såsom sjuksköterskor, biståndshandläggare, enhetschefer etc.. Arbetet hos oss erbjuder flexibilitet och variation. Vi finns i en gemensam hälso- och sjukvårdsgrupp och är samlade under två enhetschefer i ett samledarskap. Hela gruppen utgår från gemensamma lokaler belägna i centrala Bromölla. Vi fördelar arbetet över kommunen och ansvarar själva för upplägg och planering av arbetet. Som arbetsterapeut i hemsjukvården arbetar du med att skapa förutsättningar för den enskilde att leva ett så självständigt liv som möjligt. Vi arbetar med patienter i åldersgruppen 20 år och uppåt. Arbetet omfattar bedömning, behandling, utprovning och förskrivning av hjälpmedel, delegering samt handledning av omvårdnadspersonal i aktiverande och rehabiliterande arbetssätt. Du gör också bedömning och skriver intyg för bostadsanpassning samt deltar i vårdplanering. Att medverka till god arbetsmiljö samt bidra till verksamhetens utveckling är också en given del i arbetet. Arbetet sker i nära samarbete med övriga professioner som finns omkring patienten såsom enhetschef, fysioterapeut, sjuksköterska, rehabassistent, omvårdnadspersonal och biståndshandläggare. Patienterna finns inom kommunal hälso- och sjukvård och du besöker dem i deras hem, på vår korttidsenhet eller i särskilt boende. Ditt medarbetskap kännetecknas av en aktiv och ansvarstagande roll där serviceanda och ett gott bemötande är självklara egenskaper. Arbetet innebär stor möjlighet att planera självständigt. Inom ramen för anställningen bidrar du till utveckling och förändringsarbete i linje med framtidens utmaningar. Vi erbjuder dig stöd av erfarna kollegor både inom yrket och i teamet.

Semestervikarier till Omsorg funktionsnedsättning

28 december 2022

Vill du hjälpa oss att göra skillnad i människors vardag? Vara stöttepelaren i våra brukares vardag i allt från omvårdnad till fritid och hushållssysslor. Nu söker vi dig som under sommarmånaderna vill vara del av teamet som utför ett av Sveriges viktigaste arbeten inom omsorg funktionsnedsättning. Vill du veta mer om vad arbetet hos oss innebär titta gärna på filmen från några av våra verksamheter.

Semestervikarier till Äldreomsorgen

28 december 2022

Nu söker vi dig som vill vara med och göra skillnad i människors vardag under sommaren. Som semestervikarie i äldreomsorgen hjälper du våra medborgare i det vardagliga livet. Du arbetar med att möjliggöra för den enskilde att leva ett så självständigt liv som möjligt. Inom äldreomsorgen kan du antingen arbeta på ett vård- och omsorgsboende eller i hemtjänst. Inom båda verksamheterna hjälper du äldre personer med bland annat vardagliga sysslor, aktiviteter, personlig hygien och medicin. Inom hemtjänsten arbetar du oftast ensam och besöker flera olika personer under en dag. Därför är det ett krav att du ska kunna färdas med cykel och bil. I arbetet kommer du även att utföra dokumentation. Inom äldreomsorgen i Bromölla har vi stort medborgarfokus med hög kvalitet och gott arbetsklimat i centrum. Hos oss får du ett meningsfullt arbete där du får möta personer som är i behov av ditt stöd.