Kommentera image/svg+xml Skriv ut
Stengodsfontänen på Ifötorget

Ifötorget

Torget erbjuder perfekta ytor till olika arrangemang

Centralt beläget i Bromölla ligger Ifötorget. Ett vackert stenlagt torg som knyter till sig mycket av Bromöllas historia. Runt omkring torget finns restauranger, Hotell Iföhus och ett par små butiker.
På promenadavstånd knyter centrum an till hela Ivöstrandsområdet med aktivitet- och idrottsytor, arrangemangshall, actionsportcenter och promenadslingor.

Skiss Ifötorget (länk till fil)

Torget inbjuder till ytor för olika arrangemang. Årligen arrangeras traditionella julmarknader och marknad med tivoli under sommaren. Ytor finns även markerade för torghandel.

I centrum finns gott om parkeringsmöjligheter. Längs med Storgatan och Folketshusgatan är det begränsad parkeringstid till 1-2 timmar.

På torget finns den välkända stengodsfontänen Scanisaurus uppförd av konstnären Gunnar Nylund och invigdes 1971. Den räknas till världens största keramiska fontän och består av ungefär 3000 delar. Den föreställer två svanhalsödlor, en hanne och en hona, som solar sig på en klippa på Ivö. Svanhalsödlorna har namnet Scanisaurus, efter Skåne.

Allmänna frågor om evenemang

Maria Block
Näringslivsutvecklare
0456-82 20 06
(SMS 0709-17 12 88)
maria.block@bromolla.se

Sidan senast uppdaterad: den 12 mars 2020