Kommentera Skriv ut

Elektronisk fakturering

Genom att välja e-fakturering effektiviseras gemensam administration, vi värnar om miljön och vårt samarbete stärks. Vid kommande upphandlingar kommer Bromölla kommun att ha som krav att våra leverantörer ska kunna skicka elektroniska fakturor.

För att våra leverantörer ska komma igång med att skicka e-fakturor till oss, erbjuder vi möjligheten att använda Pagero Free Web Portal, en manuell, webbaserad e-fakturatjänst som är helt kostnadsfri.

För att börja använda denna tjänst, gå in på www.pagero.se/registrering och ange projektkod FreePortal_BROMOLLA. Efter registrering får ni ett mail med era inloggningsuppgifter.

Är ni intresserade av en mer automatiserad e-fakturatjänst ber vi er meddela detta till Pagero via deras hemsida www.pagero.se/intresseanmalan. Ange projektkod BRO36923.

Fördelar med att skicka e-faktura

  • Billigare att skicka än vanliga pappersfakturor.
  • Kräver mindre manuell hantering.
  • Skonsammare för miljön.
  • Ökad spårbarhet.
  • Eventuella fel på fakturor upptäcks direkt.

Tänk på att en PDF-faktura som skickas via e-post inte är en e-faktura.


Att skicka e-faktura med Pagero

Att skicka e-faktura med PageroAlla Pageros kunder kommunicerar via det molnbaserade nätverket Pagero Online. Du kan välja olika sätt att kommunicera beroende på till exempel fakturavolym och önskemål om automatisering:

Pagero Web Portal
Pagero Web Portal passar företag som skickar få fakturor per år men behöver kunna skicka e-fakturor enkelt och smidigt utan att behöva göra några större investeringar. Med Pagero Web Portal skapar och skickar du dina e-fakturor på webben via ditt konto i Pagero Online. Du behöver inte investera i någon programvara eller i ett ekonomisystem. Det enda du behöver är en Internetansluten dator med en webbläsare och inloggningsuppgifter till Pagero Online.

Pagero Connect
Pagero Connect passar företag som har ett ekonomisystem och som vill effektivisera sin fakturahantering utan några större förändringar i befintliga rutiner. Du skapar fakturorna som vanligt i ditt ekonomisystem och skickar filerna till Pagero Online. Pagero Online konverterar automatiskt fakturorna till det format dina mottagare vill ta emot och skickar dem därefter till mottagarna. Pagero Connect kan även användas för att ta emot e-fakturor.

Pagero Server Connect
Med Pagero Server Connect kan företag både skicka och ta emot e-fakturor helt automatiskt från och till sitt affärssystem eller workflow via Pagero Online. Pagero Server Connect passar även företag som har behov av att hantera flera legala enheter eller koncerner med dotterbolag.

Kundspecifik kommunikation
Företag som vill kommunicera direkt med Pagero Online via en befintlig serverlösning kan använda exempelvis FTP, *TP, HTTPS och AS2.

När du en gång har kopplat dig till Pagero Online kan du enkelt lägga till fler företag att kommunicera med i ditt nätverk. Ingen manuell handpåläggning krävs från Pagero och det kostar ingenting extra.


Kontakt Pagero
Jennie Olsson, projektledare
Telefon: 031-730 87 15
E-post: jennie.p.olsson@pagero.com

Kontakt Bromölla kommun
Annika Waldermansson, ekonom
Telefon: 0456-82 21 13
E-post: annika.waldermansson@bromolla.se

Mer information om e-faktura och Bromölla kommuns samarbete med Pagero finns på
www.pagero.se/bromolla Vi hoppas att ni, precis som vi, ser stora fördelar att gå över till elektronisk fakturering.

Sidan senast uppdaterad: den 21 februari 2019