Musikgruppen

[Arkiverad] Musikgruppen inom daglig verksamhet

Publicerad: 24 april 2024, kl. 15:09

På bilden syns några av deltagarna i Musikgruppen.

För ett år sedan skapade gruppledarna Linnea och Felicia inom Daglig verksamhet ”Musikgruppen”. Syftet med denna grupp var att deltagarna skulle få skapa nya sociala kontakter utanför jobbet med hjälp av musik. Ett samarbete med musikskolan i Bromölla möjliggjorde projektet då man fick använda musikskolans lokaler, låna deras instrument och få testa på att spela både elgitarr, trummor och keyboard.

Flera i Musikgruppen hade drömt länge om att få vara i en musiksal och få spela instrument och tack vare Musikskolan kunde vi få dessa drömmar att gå i uppfyllelse. Några av våra deltagare har haft ett stort musikintresse under större delen av sina liv och de fick på så sätt möjligheten att lära andra i gruppen att spela.

De som inte har spelat lika mycket har sjungit, tecknat till låtar och avslutat med att spela Kahoot mot varandra. Det har varit fantastiskt att få se deras glädje och nyfikenhet men också uppleva hur musik kan skapa en sådan fin gemenskap.

Projektet avslutas nu och vi vill ge ett STORT tack till Musikskolan som möjliggjort detta! Vi vill också passa på att tacka er deltagare som har vågat följa med på våra idéer och testa något nytt.

/Felicia och Linnea, daglig verksamhet

Sidan senast uppdaterad: den 23 maj 2024
Kommentera Skriv ut
Kommentera
Obligatoriskt