Kommentera Skriv ut
Kommentera
Obligatoriskt
Skolmat

Matsedel grundskolan

Nyfiken på vad är för mat idag? Här hittar du våra veckomatsedlar.

Kostinformation från måltidsenheten

Vegetariskt alternativ till fläskkött

Våra grundskolekök serverar en vegetarisk måltid som alternativ till de måltider som innehåller fläskkött.

Idag äter var tredje elev i Bromölla kommuns grundskolor annorlunda kost i någon form, allergi-, anpassad eller specialkost.

Det ständigt ökande antalet av dessa koster innebär att vi behöver förenkla kökens måltidsplanering och uppdatera deras sätt att arbeta. Vår nuvarande arbetsbelastning påverkar annars medarbetarnas arbetsmiljö negativt.

Det ekonomiska världsläget, med fortsatt ökande kostnader bidrar också till beslutet att planera matsedlarna på ett annat sätt.

Allergier och specialkost

Här finns information och blankett för barn som är i behov av specialkost.

Specialkostintyg, medicinska och etiska skäl, allergiinformation och blankett

Matsedel

Vecka 33
12/8 Sommarlov/Köket väljer
13/8 Sommarlov/Köket väljer
14/8 Panerad fisk, kokt potatis och kall sås med örter
15/8 Spagetti och köttfärssås
16/8 Vegetarisk schnitzel, stekt potatis och tzatsiki
 
Vecka 34
19/8 Potatisbullar och blodkorv, lingonsylt
20/8 Panerad torsk, mos och remouladsås
21/8 Köttfärslimpa , kokt potatis och sås 
22/8 Stekt falukorv, makaroner och kokt broccoli
23/8 Tikka masala och ris 
 
Vecka 35
26/8 Köttbullar och fusili
27/8 Fiskgratäng sweet chili och kokt potatis 
28/8 Korvgryta och ris
29/8 Cowboysoppa, bröd, pålägg och frukt
30/8 Pastagratäng Mac N broc
 
Vecka 36
2/9 Raggmunk med rökt fläkkött
3/9 Sprödbakad sej, kokt potatis och spenatsås 
4/9 Rutbiff, potatis och sås
5/9 Broccolisoppa,  bröd, pålägg och frukt
6/9 Sumakkryddad fläskgryta med ris, gräddfil/saltgurka
 
Vecka 37
9/9  Köket väljer 
10/9 Bumbu Ikan och ris 
11/9 Kalops med kokt potatis och rödebetor
12/9 Vegetarisk hedvigsoppa, bröd, pålägg och frukt
13/9 Pasta Alfredo och Penne
 
Vecka 38 
16/9 Kebabpytt med vitlöksdressing
17/9 Ugnsbakad fisk, dillpotatis och kall sås 
18/9 Spagetti och köttfärssås
19/9 Morotssoppa, bröd, pålägg och frukt 
20/9 Vegetarisk schnitzel, klyftpotatis och kall bearnaise
 
Vecka 39
23/9 Elevfri dag/Köket väljer
24/9 Fiskgratäng ost och spenat med kokt potatis 
25/9 Pannbiff och mos  
26/9 Gulaschsoppa, bröd, pålägg och frukt 
27/9 Idrottens dag - En riktigt fräsch sallad som serveras i take-awayförpackning. 
 
Vecka 40
30/9 Köket väljer
1/10 Panerad sej, mos och dressing 
2/10 Köttfärslimpa, kokt potatis och sås
3/10 Indisk soppa, hummus, bröd, pålägg och frukt 
4/10 Hamburgare med kökets hemmegjorda picklade rödlök, andra klassiska tilbehör,bröd och pommes
 
Vecka 41 
7/10  Kycklingköttbullar  och stuvade makaroner
08/10 Tacobakad fiskfile, klyftpotatis och kall sås 
09/10 Korvgryta och ris
10/10 Kött- och grönsakssoppa, bröd, pålägg och frukt
11/10 Köket väljer
 
Vecka 42
14/10 Falafel med tabbouleh, pitabröd och dressing 
15/10 Fiskgratäng dill och citron med kokt potatis 
16/10 Tikka masala och ris
17/10 Majssoppa, bröd, pålägg och frukt
18/10 Spagetti och köttfärssås 
 
Vecka 43
Temavecka Fusion food 

Vecka 44
Höstlov
 

Se menyn digitalt i Matilda matsedel

Skolmjölkstöd.jpg

Läs mer om skolmjölksstödet

Kontakt

Joakim Schyllert
Enhetschef, Måltidsservice Bromölla kommun
0721-58 19 03
joakim.schyllert@bromolla.se

Sidan senast uppdaterad: den 9 juli 2024