[Arkiverad]  Bli deltidsbrandman i Bromölla

[Arkiverad] Bli deltidsbrandman i Bromölla

Publicerad: 15 september 2023, kl. 10:40

Vad krävs för att bli deltidsbrandman?

Det viktigaste du behöver är viljan att hjälpa till och rädda liv. Du ska vara trygg i dig själv, stresstålig och en god lagspelare. Som deltidsbrandman ska du vara frisk, vilket betyder att du inte har några sjukdomar som begränsar den fysiska förmågan. Du ska också vara simkunnig och inte vara rädd för  trånga utrymmen eller höjder samt klara ett antal fysiska tester.

Närhet till brandstationen

Deltidsbrandmän behöver bo och arbeta så att de kan ta sig till sin brandstation på kort tid. Inom 5 minuter efter att det gått larm så ska utryckningsstyrkan vara på väg till olycksplatsen.

Godkännande från arbetsgivare

Att vara deltidsbrandman är att göra en samhällsinsats vid sidan av det ordinarie arbetet, vilket innebär att du har beredskap enligt ett rullande schema. Det är under denna tid det kan bli aktuellt med utryckningar när som helst på dygnet – och därmed frånvaro från det ”vanliga” arbetet eller från familjen. För att kunna vara ledig för att göra insatser och  medverka i övningar behövs godkännande från den ordinarie arbetsgivaren.

Hur gör jag för att bli deltidsbrandman?

Om du är intresserad av att bli deltidsbrandman ta kontakt med oss på räddningstjänsten. Du får då mer information om vilket behov som finns och vilka krav som ställs för tjänsten. Får du sedan anställning, så ser  räddningstjänsten till att du får den utbildning som behövs.

Välkommen att kontakta oss!

Anders Haglund
Räddningschef
0456-82 20 67
anders.haglund@bromolla.se

Tony Johansson
Insatsledare
0456-82 21 63
tony.johansson@bromolla.se

Mer information

Arbeta hos oss - räddningstjänsten Bromölla
Bli detidsbrandman

Sidan senast uppdaterad: den 2 april 2024
Kommentera Skriv ut
Kommentera
Obligatoriskt