Kommentera Skriv ut
Kommentera
Obligatoriskt
Keramiska reliefer, konstnär Lars Gunnar Holmqvist

Konst

Färgsprakande, lekfull, allvarlig, tankeväckande? Konst kan väcka både känslor och tankar och är omedelbar i sin kommunikation. Konsten förväntar sig inget och det är fritt att tycka om, associera, känna avsky, analysera och skapa sin egen förståelse i relation till konstverken.

I Bromölla kommun finns en spännande variation av konstverk i det offentliga rummet. Från dinosaurier till lekborgar. Från världens minsta galleri till ett utomhusgalleri i världsklass. Det unika med den platsspecifika konsten är att den relaterar till platsen. Då och nu. Till människor som har funnits och som finns, till väder och vind, och den är i ständig förändring.

I guiden ”Offentlig konst i Bromölla” kan du läsa mer om Bromöllas offentliga konst och konstnärerna bakom verken. På Kulturpunkten finns guiden i tryckt format. Guiden går bra att låna hem eller ta med under en konstpromenad. Vilket konstverk är din favorit?

I kommunen finns det två konstföreningar som arrangerar konstutställningar. Bromölla konstförening och Ifö Center Exhibit. Iföverkens industrimuseum arrangerar även ett antal utställningar under sommarsäsongen. Aktuella utställningar hittar du i evenemangskalendern

Kontakt

Linnea Liliekvist
Kulturstrateg
0456-82 22 58
(SMS 0709-17 12 58)
linnea.liliekvist@bromolla.se

Sidan senast uppdaterad: den 12 maj 2021