Kommentera image/svg+xml Skriv ut

Turism

Välkommen till Bromölla – mellan hav och sjö i nordöstra Skåne!

Bromölla med omnejd har ett nätverk av härliga vandrings- och cykeleder som tar dig rakt ut i naturen, både vid havet, Skånes största sjö Ivösjön, in i bokskogen och in i de mindre samhällena. Njut av stillheten själv eller tillsammans med andra.

För den som vill njuta av vattnet rekommenderas en kanottur i Holjeån och bland de obebodda öarna i Ivösjöns skärgård. Bo som Robinson Crusoe på en egen ö och njut av solnedgången.

Bromölla är Sveriges dinosauriefyndtätaste kommun – tycker du dinosaurier och skelett från dem är spännande så har du kommit rätt. Vi har Sveriges enda fältstation öppen för besökare med guide!

I Bromölla kan du även uppleva konst i världsklass i stor och liten skala. Utomhusgalleri, världens minsta galleri och Europas största stengodsfontän hittar du mitt i centrum!

Hitta tips på saker att göra i Bromölla på  

Visitbromolla Instagram

Vandra eller cykla på våra leder!kel

Cykel- och vandringsleder

Med sitt geografiska läge mellan hav och sjö skapar Bromölla och dess omgivningar förutsättningar för rika naturupplevelser. Vandra eller cykla på våra leder!

Ivösjön

Ivösjön

Skånes största sjö Ivösjön har en skärgårdsliknande miljö med ett stort antal öar som kan nås med båt eller kanot. Upplev Ivösjöns underbara natur!

Foto: Torngården Precious People

Gårdsbutiker

I Bromölla odlas och förädlas fantastiska produkter. Låt dig väl smaka på must, honung, kött, fisk, färska bär och mycket mer! Besök en gårdsbutik!

Kanoting

Kanoting

Paddla kanot i Skånes största sjö eller i Holjeån. Bromöllas vatten erbjuder flera möjligheter till härliga upplevelser! Paddla kanot!

Scaniaurus

Humleslingan

Genom ett vackert natur- och kulturlandskap kring Ivösjön går denna rundtur. Turen är cirka fem mil och visar vägen till ett 40-tal sevärdheter. Humleslingan - på vackra vägar runt Ivösjön!

Foto: Fossilforum Precious People

Dinosaurier

I Bromölla kan du vandra i urtidsdjurens fotspår. Följ med på guidad fossiljakt!

Sidan senast uppdaterad: den 15 maj 2020