Kommentera Skriv ut
Kommentera
Obligatoriskt

Alla barn i centrum (ABC)

ABC består av fyra gruppträffar kring varsitt tema. Hela programmet pågår under ungefär två månader och varje möte tar cirka två och en halv timme. Gruppträffarna leds av utbildade gruppledare och grupperna är små. Alla är föräldrar till barn i åldrarna 3 till 12 år. På träffarna tar vi del av både varandras erfarenhet och forskning. Lärdomar och insikter delar vi sedan med oss och praktiserar hemma mellan träffarna.

Diskutera föräldraskap med andra föräldrar

Under träffarna ges möjlighet att diskutera föräldraskap med andra föräldrar. Innehållet handlar bland annat om hur föräldrar kan främja sitt barns självkänsla, hur man kan arbeta för att stärka relationerna i familjen och hur konflikter kan förebyggas. Information och diskussion varvas med övningar och filmer.

Träff 1 – VISA KÄRLEK
Hur gör vi för att våra nära relationer ska fungera? Diskussioner och enkla övningar kring att ha fokus på det som fungerar.

Träff 2 – VARA MED
Hur påverkar vi varandra i det dagliga samspelet? Hur kan vi förebygga konflikter med våra barn? Diskussioner och enkla övningar kring hur föräldrar och barn kan vara tillsammans.

Träff 3 – VISA VÄGEN
Hur kan man tillämpa ett lugnt föräldraskap? Hur påverkar stress föräldraskapet och hur kan stress hanteras? Diskussioner och enkla övningar kring att vara en förebild för sitt barn.

Träff 4 – VÄLJA STRIDER
Hur kan tjat i familjen minskas? Vilka strider behöver vi ta och vilka kan väljas bort? Diskussioner och filmexempel kring konflikthantering. Planering framåt med fokus på hur ABC kan användas i vardagen.

Datum för höstens träffar 2024

  • Träff 1 - onsdag 23 oktober
  • Träff 2 - onsdag 6 november
  • Träff 3 - onsdag 20 november
  • Träff 4 - onsdag 4 december

Träffarna hålls på Kråkeslättvägen 1 i Bromölla, klockan 17.30-20.
Det ingår även en återträff 4-6 veckor efter sista träffen. Plats för återträffen meddelas senare.

Titta gärna in på Komet och ABC för övergripande information om ABC.

Föranmälan krävs eftersom vi bjuder på fika. 

Välkommen med din anmälan!


* Uppgifter markerade med stjärna måste fyllas i

När du använder våra formulä behandlar vi dina personuppgifter enligt gällande dataskyddslagstiftning. Läs mer om behandling av personuppgifter på kommunens webbplats: https://www.bromolla.se/personuppgifter

Kontakt

Johanna Jönsson
Behandlare
0456-82 25 91
johanna.jonsson@bromolla.se

Sidan senast uppdaterad: den 11 juni 2024