[Arkiverad] Starka tjejer

[Arkiverad] Starka tjejer

Publicerad: 8 maj 2024, kl. 13:13

I fredags var vi på Bromölla skytteförening tillsammans med Starka tjejer! Starka tjejer är ett projekt som görs i samverkan med RF SISU, föreningslivet i Bromölla och skolans elevhälsa i Bromölla kommun.

Tjejer i högstadieåldern

Projektet riktar sig till tjejer i högstadieåldern som i dagsläget saknar en fysisk aktivitet att ägna sin fritid åt. Tjejerna träffas en dag i veckan i direkt anslutning till att skolan slutar. Gruppledare för Starka tjejer är personal från våra respektive högstadieskolor vilket är en stor trygghet för tjejerna.

Varje tillfälle inleds med en nyttigare fika och en pratstund, ett sätt för gruppledarna att fånga upp tjejerna och lära känna gruppen ytterligare. Varje tillfälle har vi besök av en lokal förening som håller i en fysisk aktivitet av något slag. Förhoppningen är att tjejerna ska hitta en aktivitet att fortsätta med även efter projektet.

Olika aktiviteter och en fin gemenskap

Genom åren har vi bland annat provat på karate, padel, kanotpaddling, dans och skytte. Det är gratis att vara med i projektet och vi kan ta emot 15 tjejer per termin vilket gör att det skapas en fin gemenskap där alla känner sig som en del i gänget.

Vi har sett resultat som högre närvaro på idrottslektionerna, bättre skolresultat och nya kompisar att dela sin fritid med. Vi är så tacksamma för våra engagerade gruppledare och föreningar som gör projektet möjligt. Alla jobbar efter parollen att om vi kan göra skillnad för någon så är det värt det!

Vi träffas ytterligare tre fredagar under vårterminen. Kontakta elevhälsan på din skola om du är intresserad av att hänga på!

Sidan senast uppdaterad: den 23 maj 2024
Kommentera Skriv ut
Kommentera
Obligatoriskt