Konstnären Fredrik Lindqvist med sitt verk.

Konstverk invigdes på förskolan Vita Sand

Publicerad: 3 september 2020, kl. 16:28

Publiken av barn och pedagoger var entusiastisk när konstverket som ska smycka förskolan Vita Sand avtäcktes. Konsten var gömd under en blå presenning som lyftes bort av förskolans rektor Ann-Sophie Bengtsson och konstnären själv, Fredrik Lindqvist.

– Ofta när man ställer ut som konstnär är det för en mogen publik. Därför är jag nyfiken idag när publiken är från ett till sex år gamla. Barn är en väldigt ärlig målgrupp, så vi får se om de tycker att det här är kul, sa Fredrik Lindqvist.

Fredrik är själv uppvuxen i Bromölla och hans konstverk ingår i den konstnärliga utsmyckningen av förskolan Vita Sand, som invigdes under förra året. Konstverket har ett Bromöllatema och Fredrik Lindqvist tänkte kalla det ”Lycka till”. I förskolans utomhusmiljö har han placerat en spelplan och spelpjäser i form av olika djur.

– Titeln på verket är dubbeltydig. Dels vill jag önska barnen lycka till i livet och dels hoppas jag att de ska ha tur i spelet, förklarade konstnären.

Rektorn på Vita Sands förskola är också glad över att konstverket kommit på plats.

– Fredriks konst förstärker vår tanke om att skapa kreativa ytor för barnens utomhuslek. Spelandet kommer att ge mycket glädje, säger Ann-Sophie Bengtsson.

Sidan senast uppdaterad: den 5 oktober 2020
Kommentera Skriv ut
Kommentera
Obligatoriskt