Samarbetet med Sports International öppnar upp för träningsläger

Under årets första månader kom samarbetet med Sports International, nordens största arrangör av träningsläger och cuper i fotboll, igång ordentligt - allt med utgångspunkt i syfte att locka nya besökare till Bromölla och tillhandahålla en högkvalitativ idrottsupplevelse mitt på Ivöstrand för både lokala och mer långväga besökare - något som skapar mervärde för hela bygden. 

 

 

I början av 2021 tog samarbetet med Sports International fart då både ett allsvenskt fotbollslag och en Köpenhamnsbaserad klubb  förlade sina träningsläger på Ivöstrand - trots rådande pandemi med restriktioner som försvårande faktor. Först ut var det allsvenska laget Varberg BoIS som spenderade en vecka på MultiCopy arena och i Sparbankshallen i mars tätt följt av danska Tenaci GK vars ambition är att ge unga framtida målvakter högkvalitativ träning med fokus på bland annat teknik, beslutsfattande och styrka.  

 

 

 

 

- Det har verkligen fungerat utmärkt! Tack vare samarbetet med både Sports International och lokala aktörer som Hotell IföHus och Trygga Fitness Gym kunde vi erbjuda besökarna en helhetsupplevelse som utgick från vårt fantastiska område med hjälp av framför allt den uppvärmda konstgräsplanen utomhus men förstås även konstgräsplanerna inne i Sparbankshallen, berättar Therese Håkansson, verksamhetsansvarig för Bromölla Fritidscenter.

 

Hon tillägger:

- Med hjälp av Sports International lockar vi  besökare till Bromölla som kanske aldrig hittat hit annars och det är oerhört positivt hur vi genom vårt område kan bidra till att gynna den lokala handeln och näringslivet i Bromölla. Det skapar verkligen mervärde för hela bygden.