Första hälsomässan i Sparbankshallen lockade 2000 besökare

Ett myller av människor rörde sig genom lokalen som kantades av montrar i olika storlekar, en serveringsdel och en yta för aktiviteter. Skratt, sorl och musik på svag volym ljöd i bakgrunden när 2000 besökare kom till Sparbankshallen under helgen den 2-3 oktober för att medverka på Hälsomässan som för första gången arrangerades i Bromölla. 

 

 

 

Ett 40-tal utställare - både lokala och mer långväga gäster - hade hittat till Sparbankshallen för att delta på den annorlunda hälsomässan som arrangerades i oktober. Bland dem fanns allt från gym och hälsokostbutiker till terapihundar och spirituella vägledare. 

 

 

 

 

- Vi är fantastiskt glada över bredden utställarna tillförde till mässan, säger Mathilda Lindqvist, kommunikatör och koordinator på Bromöllabolagen. Det fanns något för alla och vi såg besökare stanna hela dagarna både för att handla, lyssna på föreläsningar och delta i aktiviteterna som ordnades på aktivitetsytan. 

 

 

 

På aktivitetsytan erbjöds besökarna att delta i allt från Yogapass och Xin-ping till prova-på-dans och boule. Aktiviteterna blev både välbesökta och uppskattade. 

 

- Både föreläsningarna på scenen och aktiviteterna lockade besökare, förklarar Therese Håkansson som är verksamhetsansvarig för Bromölla Fritidscenter. Vi hade ett fullspäckat schema där intressanta föreläsningar avlöste varandra. Det var ett koncept vi kommer ta med oss till nästa år, även om en del förändringar i upplägget nog kommer att göras. 

 

 

 

Mässområdet på 800m2 fördelades på en monteryta och en yta för servering och lounge där matvagnar och lokala krögare serverade allt från lunch till fika. Mitt i serveringsdelen hade en miljö med mattor, bord, stolar, gröna växter och stämningsfull belysning byggts upp. Doften av slow cooked mat, kaffe och smält ost låg som en varm trygg slöja över loungeytan. Matvagnar och kaffemopeder hade körts in på ena halvan av mässytan och lokala aktörer skapade inbjudande caféytor där de sålde både mat och fika - det fanns lite av varje att tillgå helt enkelt.