Den spontana rörelseglädjen frodas intill Ivösjöns glittrande vatten

Den spontana rörelseglädjen frodas intill Ivösjöns glittrande vatten. En blick från ovan och det blir med ens tydligt vilken mångfacetterad plats idrottspark Ivöstrand utgör. Det är en plats vackert belägen alldeles intill Ivösjöns strand, omgärdad av vackra promenadstråk och smultronställen. En plats både för aktivitet och möten men också för rekreation. 

 

Flygfoto5.jpg

 

 

2022 var ett år präglat av möjligheter för de som vistades på Ivöstrand. Sparbankshallen och idrottsparken  har under året erbjudit både större grupper,  idrottsföreningar och företag möjlighet till aktivitet, samtal och välbefinnande men även den enskilde individen har kunnat dra nytta av områdets utbud av planer, banor och aktivitetsytor. Bromölla Fritidscenter har under året  sett en ökad  spontananvändning av områdets banor och grönytor - både av såväl seniorer, barn och ungdomar. 

 

- Det är fantastiskt att se hur barnen kommer till oss när skolan slutat för dagen,  säger Kalle Westberg, Hallvärd och vaktmästare på Bromölla Fritidscenter. De kommer hit året om för att åka inlines, cykla och spela fotboll.

 

Kalle spenderar en del av sina arbetsdagar åt att samtala med förbipasserande, bygga relationer med skolungdomarna som vistas på området och inspirera till aktivitet och rörelseglädje. Idrottsparken sträcker ut sina imponerande grönytor, padelbanor och välbesökta multisportbana på platsen alldeles intill vattnet utanför den 2400m2 stora sport- och evenemangshallen som utgör hjärtat i området. Den flätas mjukt samman med kommunens grönytor och promenadstråk liksom utomhusgalleriet  i de angränsande gamla fabrikslokalerna.  

 

- Planerna här på området används  flitigt året om  - både gräsytorna och konstgräsplanen nyttjas för fotboll, lek och styrketräning, berättar Kalle entusiastiskt.  Han ler och tillägger: 

- Under sommartid används även beachplanerna för handboll och beachfotboll. Det är härligt att se! 

 

IMG_0691.jpg

 

I området finns även skatepark med möjlighet att åka allt från skateboard och kickbike till inlines, därtill förekommer det en hel del cykling på den asfalterade och betongklädda ytan.

- Besökare i alla åldrar kommer till oss, säger Mathilda Lindqvist, kommunikatör och koordinator på Bromölla Fritidscenter. Vi ser faktiskt en ökning av vuxna på skejtboard på området, något vi inte lagt märke till tidigare. Det är ju fantastiskt roligt!

 Idrottsparken angränsar till det nya bostadsområdet på Ivöstrand med närhet till både badplats och andra fritidsaktiviteter. Sedan den nya lekplatsen tog plats på området har Bromölla Fritidscenter sett en ökning av spontanbesökare.  Att området vävs samman med motionsslingan och den nybyggda lekplatsen  ger er en mötesplats full av kontraster och möjligheter utöver det vanliga. 

 

SCP_1435.jpg

 

- Utegymmet har fått ett uppsving sedan det tillgänglighetsanpassades för ett par år sedan. Många springer en runda på slingan för att sedan avsluta på gymmet, tillägger Mathilda Lindqvist.

- Det känns som att vi lyckats skapa en plats för alla när vi allt oftare ser  människor med olika typer av funktionsvariationer och som använder rullstol eller rullator nyttjar vårt utegym, säger hon. 

För 2023 fortsätter Bromölla Fritidscenter fokusera på att skapa möjligheter till rörelseglädje och ser över områdets behov av underhåll och uppfräschning av banor och aktivitetsytor.

 

cdv_photo_001.jpg