2022 bjöd på en utökad mässa i samarbete med Föreningarnas dag

Fler mässmontrar, nya prova-på-aktiviteter och föreläsningar - 2022 bjöd på en utökad mässa i samarbete med Föreningarnas dag.

När mässan för första gången arrangerades i Bromölla 2021  lockade den 2000 besökare mitt i rådande pandemi. 2022 gick den återigen  av stapeln - den här gången i utökat format när hela den gröna hallen samt ytorna på plan 2 nyttjades. Det blev en mässa som satte Sparbankshallen på hälsokartan - till bredden fylld av spännande utställare, serveringsalternativ, föreläsningar och prova-på-aktiviteter. 

 

hälsomässa092822_032 (1).jpg

 

Hälsomässan har satt Sparbankshallen på kartan.  År 2021 gjorde mässan succe mitt i rådande pandemi med över 2000 besökare på två dagar. 2022  slog Bromölla Fritidscenter återigen upp portarna i Sparbankshallen för både lokala och mer långväga gäster i en utökad mässa. Den här gången i samarbete med Föreningarnas dag som arrangeras i Bromölla kommun och Ivetofta Sparbanks regi. 

 

hälsomässa092822_033.jpg

 

De besökare som hade tagit sig till ett myllrande Ivöstrand för att besöka mässan kunde se fram emot ett välfyllt och inspirerande evenemang där hela den 2400m2 stora ytan i Gröna Hallen utnyttjades. Därtill hölls föreläsningar och prova-på-pass på våning 2. Mässan lockade såväl klassiska hälsoinrättningar som gym och sportleverantörer men även mer alternativa verksamheter inom spiritualitet, självutveckling och naturlig hälsa. 

- Vi är stolta över att Hälsomässan återigen levererade en sådan bredd när det kommer till  utställare, säger Therese Håkansson, verksamhetsansvarig för Bromölla Fritidscenter. Vi strävade efter en fullspäckad helg med en stor  variation av aktiviteter och det fick vi verkligen. 

Hon tillägger:

- Vi tog även i beaktande den återkoppling vi fick från förra årets utställare  där flera önskade en separat del för föreläsningarna. Därför valde vi i år  att förlägga dem till andra våningen så att besökarna kunde delta utan att distraheras av övriga, kanske något mer fartfyllda, aktiviteter. 

 

Besökarna erbjöds precis som under premiären 2021 flera prova-på-aktiviteter -  allt från yogapass och circle slow till mer actionspäckade  träningspass. Även  de lokala föreningarna kunde möta nyfikna besökare och visa upp sitt spännande utbud. Eller vad sägs om bågskytte, modellflygning och gymnastik? 

 

hälsomässa092822_018.jpg

 

hälsomässa092822_027.jpg

 

Till nästa år hoppas Bromölla Fritidscenter på hälsosammare serveringsalternativ, fler föreläsningar och en tydligare indelning av de olika verksamheterna på utställningsytan.  Teamet på Bromölla Fritidscenter fortsätter att fokusera framåt med att förfina evenemangskonceptet där fler mässor men också andra aktiviteter planeras in.  Hösten 2023  kommer dessutom  ytterligare en repris av den lyckade hälsomässan. Flera av utställarna har nämligen flaggat för att de vill medverka igen.

 

 Vi arbetar förstås ständigt med att förbättra vårt koncept. Inför 2023 växlar vi upp och strävar efter att göra en tydligare indelning av utställningsytan,  förklarar Therese Håkansson. Vi räknar med att fortsätta använda hela den gröna hallen men också våning 2 och kör dessutom vidare med Föreningarnas dag. Samarbetet med kommunen och Ivetofta Sparbank har varit väldigt lyckat  och konceptet ger mässan ytterligare en dimension som uppskattas av besökarna.. 

Hon tillägger:

Vi är ett litet men passionerat och väldigt  engagerat team som står bakom Hälsomässan. Vår ambition är förstås att mässan 2023 kommer bli ännu lite större och  bättre än föregående år!