Information gällande elpriskompensation

Information gällande elpriskompensation

Publicerad: 22 mars 2022, kl. 15:31

Information gällande elpriskompensation

Regeringen avsätter mer än sju miljarder kronor till en elpriskompensation för de omkring två miljoner hushåll som drabbats av höga elpriser. Elpriskompensationen sker för tre månader december, januari, februari till elkunder baserat på förbrukning. Kompensationen baseras på hur stor elförbrukning hushållet har varje månad, där den högsta nivån är hushåll som använder från 700kWh till över 2.000 kWh per månad, och riktar sig åt privatpersoner.

Bromölla Energi och Vatten har som nätägare ansvar för att tillse att sina kunder tar del av elpriskompensationen och vi kommer att påbörja kompensationen vid faktureringen i maj månad 2022.

Du som kund kommer inte behöva göra någon ansökan eller liknande utan stödet kommer genomföras automatiskt genom en kreditering på fakturan och avräknas på framtida fakturor till dess att tillgodohavandet är kvittat.

Har du frågor gällande dina avtal kontakta kundservice på info@bevab.se

För att läsa mer om elpriskompensationen och vad som gäller för dig, klicka in på https://www.regeringen.se/artiklar/2022/01/fragor-och-svar-elpriskompensation/

Sidan senast uppdaterad: den 21 april 2022
Kommentera image/svg+xml Skriv ut