BromöllaHems uthyrningspolicy

Hos oss på BromöllaHem är alla välkomna att söka ett nytt hem.

Vår ambition är alltid nöjda hyresgäster genom att tillämpa principen rätt hyresgäst till rätt bostad. Ofta är fler än en person rätt hyresgäst. När så är fallet är det din tid i vårt bostadsregister som blir avgörande och det är köpoängen i förhållande till andra sökande som avgör om du får erbjudande på den lägenhet du har sökt eller inte. 

När du söker lägenhet hos oss måste du vara registrerad i vårt intresseregister och själv bevaka och söka lediga lägenheter på vår hemsida. Du är alltid välkommen att titta in hos oss på kontoret om du behöver hjälp eller om du har några frågor. 

För att bli erbjuden en lägenhet hos oss måste du ha godtagbara ekonomiska förutsättningar, du får inte heller ha hyresskulder eller allvarliga betalningsanmärkningar. Dina boendereferenser får inte heller vara negativa. Det är den som tecknar hyreskontrakt hos oss som ska bo i den aktuella lägenheten och som ska vara mantalsskriven på adressen. 

För oss är det viktigt med en sund boendemiljö. Därför är det av yttersta vikt att antalet personer i lägenheten ska vara rimligt i förhållande till lägenhetens storlek och planlösning, vilket lyder:

Lägenhetsstorlek

Max antal personer

1 rum och kokvrå/kök 2 personer
   
2 rum och kök 4 personer
   
3 rum och kök 5 personer
   
4 rum och kök 7 personer
   

 

Du som söker lägenhet hos oss på BromöllaHem har möjlighet att få en bostad om du uppfyller vår uthyrningspolicy. 

Vid anvisning av lägenheter kan särskild hänsyn tas till:

Hyresgäster som redan bor hos oss på BromöllaHem. Generellt gäller att du bör bo minst 1 år i din bostad innan du erbjuds en ny. Möjlighet till lägenhetsbyte inom beståndet ges och om hyresgästen flyttar inom BromöllaHems eget bestånd ska den inte drabbas av dubbla hyror. 

Företag som är under etablering eller utveckling.

Arbetskraft som pendlar till kommunen.

Personer för vilka Bromölla kommun har ett ansvar att bostadsplacera.