Kolla brandvarnaren

Kolla brandvarnaren

Se till att ha koll på utrymningsvägar och annat brandskydd när du flyttar in. En brandvarnare är en billig livförsäkring och ska finnas i alla BromöllaHems lägenheter. Finns det ingen i din lägenhet ska du meddela din bovärd så fort som möjligt. Du ansvarar själv för att byta batteri.

Förråd och parkering

Förråd och parkering

De flesta lägenheter har förråd i källaren eller på vinden. Vissa marklägenheter har förråd i eller i nära anslutning till lägenheten. När du flyttar in bör du sätta ett hänglås på förrådsdörren även om du inte hunnit fylla det med tillhörigheter. I många områden finns möjlighet att hyra garageplats eller parkering. Hör av dig till oss!

Vilket lägenhetsnummer har du?

Vilket lägenhetsnummer har du?

När du ska ha kontakt med vissa myndigheter, adressändra eller anmäla din el är det bra att känna till vilket lägenhetsnummer du har. Numret består av fyra siffror och du hittar det på ditt hyresavtal.

Elabonnemang

Elabonnemang

Vi på BromöllaHem anmäler din inflyttning till aktuell elnätsägare. Kom ihåg att avsluta ditt gamla abonnemang på den förra adressen. Kontakta din elleverantör för mer information.

Hemförsäkring

Hemförsäkring

En hemförsäkring är ett bra skydd för dig och ditt hem. Därför bör du teckna en sådan, om du inte redan har en. En flytt är dessutom ett bra tillfälle att kolla upp vad försäkringen täcker. Kanske du flyttar från en mindre till en större lägenhet? Då ökar förmodligen mängden och värdet på dina ägodelar. Kontakta gärna ditt försäkringsbolag och gå igenom ditt försäkringsskydd.

Är lägenheten hel och ren?

Är lägenheten hel och ren?

Lägenheterna besiktigas alltid innan en ny hyresgäst flyttar in, men det kan ändå finnas brister som inte har upptäckts. Är du missnöjd med något är det viktigt att du omedelbart hör av dig till oss så att bristerna kan besiktigas och åtgärdas.

Nyckelutlämning

Nyckelutlämning

När du flyttar in får du ett antal originalnycklar som går till lägenhet, port, tvättstuga och andra utrymmen som hör till ditt nya boende. Nycklarna hämtas på vårt kontor på Storgatan 40. Dessa är alltid stämplade med ett speciellt nummer. Kontrollera att du har fått rätt nycklar och att antalet stämmer. Du är själv ansvarig för att hålla ordning på nycklarna.