Bromölla Fritidscenter

OM BROMÖLLA FRITIDSCENTER

Bromölla Fritidscenter är ett kommunalt bolag som äger och driver anläggningar för sport, hälsa, utbildning, kultur, mässor, konferenser och event i Bromölla kommun. Vårt område är mångfacetterat och utgör en unik mötesplats för alla  – fullt av spännande kontraster! Vårt område ligger vackert beläget intill Ivösjön med både badplats och vackra promenadstråk knutet till vår evenemangshall och idrottspark.

 

SPARBANKSHALLEN

 

 


 

"I vår fräscha evenemangshall Sparbankshallen finns stora möjligheter"

Konstgräsplan inomhus

Sparbankshallen erbjuder en 2400m2 stor konstgräsplan fördelat på 3st 5-mannaplaner. Det finns förstås även möjlighet att använda hela planen och därmed få tillgång till en 7-mannaplan. Det finns en stor läktare, 14 fräscha omklädningsrum och toaletter att tillgå i anslutning till konstgräsplanerna. 

Konferens och lounge i Sparbankshallen

På våning två finns vårt kansli och kontor. Här finns också ett stort och modernt konferensrum som går att hyra samt föreningskontor, I anslutning till konferensrummet finner du vår lounge och balkong med utblick över hela idrottsparken. 

Evenenemang i Sparbankshallen

Hos oss kan du arrangera event både inomhus och utomhus. I Gröna hallen kan du bland annat arrangera mässor, konserter, banketter och E-sportsevenemnag, föreläsningar, dansuppvisningar och utställningar av olika slag. Läs mer om möjligheten att arrangera event här. 

Ett rum för kulturen

På våning två finner du Sparbankshallens kulturrum - en mötesplats för kultur och skapande! Rummet är 37m2 , utrustat med spegelvägg, musikanläggning och portabel miniscen. Ett rum som kan anpassas efter hyresgästens behov och önskemål.

IDROTTSPARK IVÖSTRAND  

 

 

 

"En unik och vackert belägen plats för allt från spontanidrott, rörelseglädje eller arrangerad träning"

 

Idrottspark Ivöstrand ligger norr om kanalen - alldeles intill Ivösjön - och är en plats där människor möts över generationsgränserna. Här finns utrymme för många varierande aktiviteter för människor i alla åldrar.

Banor för sport och idrott

Vår idrottspark består av en mängd olika banor och planer för sport och idrott. Här finns en Multi Copy Arena - en uppvärmd konstgräsplan, naturgräsplaner  och två utomhuspadelbanor. Därtill finns en multisportbana för möjlighet att spela streethockey eller innebandy utomhus och planer för både beachhandboll och beachfotboll samt en skatepark för skateboard, cyklar,  kickbikes och inlines.

En plats för rekreation

Idrottsparken ligger i anslutning till Strandängens badplats och en vacker motionsslinga och promenadstråk. I området rymms också en Wakeboard- och Actionsportpark, en arena för motorbåtsmodeller samt Ifö Centers fantastiska utomhusgalleri. 

KALASSTUGAN

 

"En plats för kalas mitt i ett område som sjuder av liv - här finns allt du behöver för att ordna ett riktigt bra kalas"

 

Kalasstugan är belägen mitt i centrala Bromölla, på Idrottspark Ivöstrand och ger dig tillgång till en plats för kalas och tillställningar mitt i ett område som sjuder av aktivitet. Här kan du boka kalas på Ivöstrand och skapa ett spännande barnkalas med fokus på lek och aktivitet eller planera in en härlig AW med kollegorna där ni både spelar padel och boule. Läs mer om möjligheterna med vår kalasstuga här.

STORLEKPLATSEN

 

 

"Här finns en mängd lekredskap, även för barn med funktionsvariation, samt en paviljong och grillplats under tak."

 

I utkanten av idrottsparken, alldeles invid Skräbeån, ligger storlekplatsen. Storlekplatsen är planerad för barn upp till 13-årsåldern och du hittar allt från linbana och stor rutschabana till klätterställningar här. Du kan läsa mer om storlekplatsen hos Bromölla kommun.

REBEL PARK

I våra lokaler huserar även en privat aktör REBEL PARK –  södra Sveriges första actionsportanläggning med utmaningar för alla!

På REBEL PARK löser du separat inträde för att träna OCR (obstacle course running), Bouldering – friklättring 160m2 – trampolin/gymnastik och parkour.  Här finns en streetyta för kickbike, skateboard, BMX/dirtbike och inlines men också en bistro. Där kan du köpa både fika och pasta medan du tittat ut över arenan. Här kan man hänga oavsett om man vill träna eller inte. Du hittar mer information om Rebel Park under fliken aktiviteter.

ENRIVAL

På plan två i våra lokaler huserar också EnRival som arbetar med att rusta och matcha. Du kan läsa mer om EnRivals verksamhet på deras webbsida.

IFÖ CENTER 

På Ifö Center finns en blandad konst- och kulturverksamhet. Som besökare kan man se utställningar på området och delta i kurser eller guidade visningar. Det finns också två Artist In Residence program. Ifö Center verkar för att främja idéer, oväntade möten, upplevelser och synergieffekter.

 

 

Ivöstrands idrottspark och omgivningar ger alla i Bromölla kommun och våra besökare från andra orter en spännande möjlighet att hålla sig i trim och testa på nya aktiviteter. Vi är en mötesplats i centrum där sport och kultur möts i en spännande kombination. En unik plats, helt enkelt.