Bygg styrka och maxa pulsen med utegymmets senaste tillskott - Battle Ropes

Battle ropes är ett av få redskap som tränar både kondition och styrka samtidigt. Under 2023 uppgraderades utegymmet på Ivöstrand med ett par nya träningsrep. 

Året som gick innebar att utegymmet på Idrottspark Ivöstrand utrustades med träningsrep, så kallade Battle Ropes. Repen är till för utövare som strävar efter lite hårdare, tyngre och effektivare träning som fokuserar främst på rygg, axlar och armar. Tillskottet blev verkligen en succé och utegymmet fick ett uppsving av besökare som använder repen i sin träning.- Battle ropes är ju ett av få redskap som låter dig träna både kondition och styrka samtidigt, förklarar Kalle Westberg. Det är ett väldigt effektivt redskap.

Utegymmet besöks flitigt av människor i alla åldrar. Vissa kombinerar sin gymträning med löp- eller promenadrundor på motionsslingan och andra lägger hela träningspasset i gymmet. Invånarna i kommunen har kontinuerligt kommit med input gällande utbudet i gymmet och återkopplingen har handlat både om enklare vikter men också om mer utmanande redskap och maskiner. 

 

 

- Vi bytte även ut de murkna stockarna som man har kunnat träna på, berättar Kalle Westberg på Bromölla Fritidscenter. 

Nu finns det alltså  maskiner och redskap för hela kroppen i gymmet. Det ligger vackert beläget med utsikt över Ivösjön och i ryggen har du hela Idrottspark, Ivöstrand med MultiCopy Arena och Sparbankshallen som tornar upp mot fabriksområdet. De tjocka, långa repen bidrar till att höja pulsen och ge dig muskelträning som känns. Repen är en snabb och effektiv väg att förbättra både styrka och kondition.

- Och antingen tycker du nog att repen är grymt bra - eller fruktansvärt hemska! skrattar Therese Håkansson, Verksamhetschef.