Succé för Näsumscupen - Utökades med tjejlag

Föregående års uppskattade 7-mannaturnering blev ett lyckat koncept med ett stort antal anmälda lag och stor publik. 2023 års upplaga utökades därför med lokala damlag som drog ytterligare besökare till Sparbankshallen. 

Under hela tre helger förgyllde de lokala fotbollslagen fredagarna och lördagarna i Sparbankshallen. Den 2400m2 stora konstgräshallen förvandlades till en folkfest och inrymde ett gäng spännande matcher för både damer och herrar. På herrsidan försvarade IFÖ Bromölla IF guldet efter en tuff kamp mot Tosteberga/Nymölla IF i finalen. Damernas segrare utsågs först efter förlängning där Näsums IF tillslut besegrade IFÖ Bromölla IF. 

 

Det hela resulterade i en succécup arrangerad av Näsums IF och drog mycket besökare i alla åldrar. Bromölla Fritidscenter hade bemanning under hela cupen och Kalle Westberg höll ställningarna i hallen samtliga speldagar.

 

-  Jag har varit med i allt från planering till praktiska förberedelser inför cupen, berättar Kalle Westberg på Bromölla Fritidscenter.  Det blir verkligen ett lyft hela bygget när det kommer så mycket människor till Sparbankshallen och Näsums IF har haft mycket god uppslutning under cupdagarna. De har verkligen tänkt på alla detaljer som gör en bra cup.

 

- Inför nästa år är det planerat att utöka cupen något, tillägger Kalle. Då ser vi fram emot ännu fler lag och en större folkfest!