Kommentera Skriv ut
Mat i förskolan

Mat i förskolan

Samtliga dagar serveras minst 3 sorters grönsaker, varma eller kalla. Soppdagar serveras mjukt bröd och hårt bröd med pålägg, någon grönsak eller fruktbit.

Vecka 1
Måndag 2/1: Wienerkorv, potatis och stuvade morötter
Tisdag 3/1: Fiskburgare, remouladsås och potatismos
Onsdag 4/1: Pannbiff, brunsås och potatis
Torsdag 5/1: Broccoli och ostsoppa
Fredag 6/1: Trettondag

Vecka 2
Måndag 9/1: Stekt fläsk, potatis och sås
Tisdag 10/1: Fiskgratäng med dill och tomat, potatis
Onsdag 11/1: Köttfärsruta, brunsås och potatis
Torsdag 12/1: Tomatsoppa med linser
Fredag 13/1: Kycklingpytt i panna

Vecka 3
Måndag 16/1: Stekt falukorv och stuvade makaroner
Tisdag 17/1: Skagenfisk, potatis och kall sås
Onsdag 18/1: Lasagne
Torsdag 19/1: Kött och grönsakssoppa
Fredag 20/1: Schnitzel, potatis och brunsås

Vecka 4
Måndag 23/1: Smal frukost korv och potatismos
Tisdag 24/1: Kokt fisk, potatis och vitsås
Onsdag 25/1: Spagetti och köttfärssås
Torsdag 26/1: Hedvigsoppa (redd grönsakssoppa)
Fredag 27/1: Helstekt karré, potatis och brunsås

Vecka 5
Måndag 30/1 Köket väljer
Tisdag 31/1: Fiskburgare, mos och bröd
Onsdag 1/2: Vegetarisk lasagne
Torsdag 2/2: Köttfärssoppa
Fredag 3/2: Biffstroganff och ris

Vecka 6
Måndag 6/2: Kycklingpytt i panna och rödbetor
Tisdag 7/2: Fiskgratäng med dill och purjo, potatis
Onsdag 8/2: Köttfärslimpa, sås och potatis
Torsdag 9/2: Potatis och purjolökssoppa
Fredag 10/2: Fiskpanetter, potatis och kall sås

Vecka 7
Måndag 13/2: Köttbullar och stuvade makaroner
Tisdag 14/2: Ugnsstek fisk, kallsås och potatis
Onsdag 15/2: Spagetti och köttfärssås
Torsdag 16/2: Kött och grönsakssoppa
Fredag 17/2: Rotmos/potatismos och falukorv

Vecka 8
Måndag 20/2: Potatisbullar och tärnad bacon
Tisdag 21/2: Stek fisk, spenatsås och potatis
Onsdag 22/2: Kycklinglårfilé, potatis, sås, gelé
Torsdag 23/2: Köttfärssoppa med vitkål
Fredag 24/2: Köket väljer

Sidan senast uppdaterad: den 2 januari 2017