Kommentera Skriv ut
Backsippans förskola

Backsippans förskola

Välkommen till Backsippans förskola!

Backsippans förskola ligger i nära anslutning till Dala Norra, en låg och mellanstadieskola, där de flesta av våra barn fortsätter efter sin tid på förskolan. Den närliggande naturen med skog och ängar erbjuder våra barn stora möjligheter till upplevelser och äventyr.

Förskolan har tre avdelningar; småbarnsavdelning (Björnbäret), mellanbarnsavdelning (Lingonet) samt storbarnsavdelning (Blåbäret).

Vi arbetar mycket med det mångkulturella eftersom vi har många barn på förskolan med ett annat hemspråk. Detta gör också att vi har mycket kontakt med modersmålslärare i flera språk.

Grunderna för vår verksamhet

Backsippans verksamhet grundar sig (förutom Läroplan för förskolan (LpFö), barnkonventionen och utbildningsverksamhetens visionsdokument) på följande:

  • Vi har ett gott samarbete genom hela förskolan, är flexibla och har en helhetssyn.
  • Vi har ett gott humör, vilket smittar av sig på barnen.
  • Vi har många pedagogiska diskussioner för att utveckla verksamheten och oss pedagoger.
  • Vi är närvarande, trygga och kompetenta pedagoger som finns hos barnen för att stötta och vidareutveckla dem i deras lärande.
  • Vi framhäver att alla är olika men alla är lika mycket värda.
  • Vi trivs tillsammans och det påverkar alla som kommer till oss.
  • Vi har en förskola där pedagogerna är självständiga men med en stöttande chef.
  • Vi arbetar för ett lustfyllt och livslångt lärande.

Mat i förskolan

Vi får vår lunch tillagad av kokerskorna Therese och Ann-Louise på Törnsångarens förskola. De ser till att vi får en god, näringsriktig kost på förskolan och där mycket är baserat på ekologiska produkter.  Förskolan har ett  ekonomibiträde, Cicci,  som sedan portionerar ut maten samt tar hand om disken. 

Öppethållande

Våra öppettider kan variera beroende på barnens schema men vid behov har vi öppet från 6.00 till 18.30. Under sommaren stänger förskolan veckorna 29,30 samt 31 och de barn som behöver omsorg under dessa veckor hänvisas till den förskola som håller öppet (just nu är det Törnsångarens förskola).

Förskolans pedagoger har fyra utvecklingsdagar under året, som bland annat ägnas åt kompetensutveckling. Dessa dagar stänger förskolan och de barn som behöver omsorg placeras på en av våra förskolor och då arbetar några av våra vikarier. Information om dessa utvecklingsdagar får föräldrarna sent på vårkanten för nästkommande år.

Föräldrasamverkan

Föräldrarna är en viktig del i vårt arbete på förskolan och vi vill att föräldrarna ska känna sig delaktiga. Den dagliga kontakten behövs för att stämma av hur barnets dag på förskolan varit.  Vi har även gemensamma aktiviteter såsom föräldramöten, öppet hus, vernissage osv där vi bjuder in föräldrarna för att ta del av våra aktiviteter.

Förskolan i sociala medier

Läs om vad som händer på förskolan i vår blogg.
Här kommer adressen: http://backsippan.wordpress.com

Mat i förskolan

Mat i förskolan

Samtliga dagar serveras minst tre sorters grönsaker, varma eller kalla. Soppdagar serveras mjukt bröd och hårt bröd med pålägg, någon grönsak eller fruktbit. Här finns matsedeln för förskolan

Läsårstider

Läsårstider

Här finns låsårstider för 2015/2016 och kommande läsår 2016/2017. Läs mer

Kontakt

Backsippans förskola
Folkets Husgatan 60, Bromölla
Box 18, 295 21 Bromölla

Agneta Centervall
Förskolechef
0456-82 22 24
(SMS 0709-17 12 24)
agneta.centervall@bromolla.se

Björnbäret
0456-82 23 83

Blåbäret
0456-82 21 81

Lingonet
0456-82 21 69

Sidan senast uppdaterad: den 18 april 2016