Kommentera Skriv ut
Backsippans förskola

Backsippans förskola

Välkommen till Backsippans förskola!

Backsippans förskola ligger i nära anslutning till Dala Norra, en låg och mellanstadieskola, där de flesta av våra barn fortsätter efter sin tid på förskolan. Den närliggande naturen med skog och ängar erbjuder våra barn stora möjligheter till upplevelser och äventyr.

Förskolan har tre avdelningar, från och med augusti 2017 har vi organiserat dessa så att vi har en småbarnsavdelning (Björnbäret) samt två storbarnsavdelningar (Lingonet och Blåbäret). Detta innebär att barnen bara behöver byta avdelning en gång under sin förskoletid.

Vi arbetar mycket med det mångkulturella eftersom vi har många barn på förskolan med ett annat hemspråk. Detta gör också att vi har mycket kontakt med modersmålslärare i flera språk.

Grunderna för vår verksamhet

Backsippans verksamhet grundar sig (förutom Läroplan för förskolan (LpFö), barnkonventionen och utbildningsverksamhetens visionsdokument) på följande:

  • Vi har ett gott samarbete genom hela förskolan, är flexibla och har en helhetssyn.
  • Vi har ett gott humör, vilket smittar av sig på barnen.
  • Vi har många pedagogiska diskussioner för att utveckla verksamheten och oss pedagoger.
  • Vi är närvarande, trygga och kompetenta pedagoger som finns hos barnen för att stötta och vidareutveckla dem i deras lärande.
  • Vi framhäver att alla är olika men alla är lika mycket värda.
  • Vi trivs tillsammans och det påverkar alla som kommer till oss.
  • Vi har en förskola där pedagogerna är självständiga men med en stöttande chef.
  • Vi arbetar för ett lustfyllt och livslångt lärande.

Likabehandlingsplan

Vi har en likabehandlingsplan- och plan mot kränkande behandling som uppdateras varje år. Alla medarbetare och alla barn informeras regelbundet och återkommande om lagen mot diskriminering samt annan kränkande behandling av barn i förskolan. Likabehandlingsplanens innehåll är ett processinriktat arbete där både personal, föräldrar och barn ska göras delaktiga. Plan mot kränkande behandling Backsippan

Mat i förskolan

Vi får vår lunch tillagad av kokerskorna Therese och Ann-Louise på Törnsångarens förskola. De ser till att vi får en god, näringsriktig kost på förskolan och där mycket är baserat på ekologiska produkter.  Förskolan har ett  ekonomibiträde, Cicci,  som sedan portionerar ut maten samt tar hand om disken. 

Öppettider

Se kommunens tillämpningsföreskrifter

 

Föräldrasamverkan

Föräldrarna är en viktig del i vårt arbete på förskolan och vi vill att föräldrarna ska känna sig delaktiga. Den dagliga kontakten behövs för att stämma av hur barnets dag på förskolan varit.  Vi har även gemensamma aktiviteter såsom föräldramöten, öppet hus, vernissage osv där vi bjuder in föräldrarna för att ta del av våra aktiviteter.

Förskolan i sociala medier

Läs om vad som händer på förskolan i vår blogg.
Här kommer adressen: http://backsippan.wordpress.com

Mat i förskolan

Mat i förskolan

Samtliga dagar serveras minst tre sorters grönsaker, varma eller kalla. Soppdagar serveras mjukt bröd och hårt bröd med pålägg, någon grönsak eller fruktbit. Här finns matsedeln för förskolan

Läsårstider

Läsårstider

Här finns läsårstider för detta och kommande läsår. Läs mer

Kontakt

Backsippans förskola
Folkets Husgatan 60, Bromölla
Box 18, 295 21 Bromölla

Björnbäret
0456-82 23 83

Blåbäret
0456-82 21 81

Lingonet
0456-82 21 69

Marie Widerberg
Förskolechef
0456-82 23 88
(SMS 0709-17 14 47)
marie.widerberg@bromolla.se

Sidan senast uppdaterad: den 1 augusti 2018