Kommentera Skriv ut
Kommentera
Obligatoriskt
Bild på barnteckningar i utställning på Kulturpunkten

Kultur i förskolan

I Bromölla kommun har varje förskola ett kulturombud. Dessa träffas, tillsammans med barnbibliotekarien och samordnaren för kultur i förskolan cirka tre gånger per termin.

Ombuden får ta del av vad som är på gång i barnbiblioteket och barnbibliotekarien presenterar bland annat nya barnböcker. På träffarna informeras också om pågående kulturprojekt för förskolan och tillsammans planerar vi nya kommande lärorika projekt.

Alla kommunens 5-åringar erbjuds två gånger per år en kulturupplevelse i form av en föreställning eller motsvarande. Förskolorna arbetar vidare med kulturupplevelsen på olika sätt genom årets gemensamma kulturprojekt.

Projektet 2023-2024 Intryck ger uttryck - genom ett barn öga

Under hösten fick femåringarna ”Digga med Dan” och under våren har de fått ”Sjunga ut med Elinor”. Det är två olika produktioner där barnen får använda sin röst på ett lustfyllt sätt och sjunga olika sånger, både kända och nya, tillsammans med artisten. Efter föreställningen i höstas fick barnen fotografera något som de hade fått intryck ifrån, antingen från föreställningen eller från förskolan. De fotograferade deras egna intryck och satte ord på vad och varför de hade fotograferat. Barnens fotografier ställdes ut på Kulturpunkten under Kulturhelgen i november. 

Under våren ska barnen få skapa små filmer i appen Stop Motion med utgångspunkt från något intryck de har fått från vårens föreställning eller något de har gjort på förskolan. Som avslutning på projektet blir det eventuellt filmvisning av barnens filmer för dem som har ingått i projektet.

Kulturombud i förskolan

Backsippan Anna Gustavsson/Katarina Ek
Dalafuret  Helen Svensson/Erika Johansson
Edenryd  Agnieszka Katuszewska
Gualöv Christel Cahlås
Kyrkängen Barbro Holst/Petra Olsson
Törnsångaren Catrin Eriksson
Vita Sand  Annsofi Hammarstedt/Christel Persson
Näsum/Samordnare Kultur i förskolan Carina Svensson

Här kan du läsa om tidigare projekt inom Kultur i förskolan.

Kontakt

Carina Svensson
Samordnare Kultur i förskolan
0768-52 51 50
carina.svensson@skola.bromolla.se

Sidan senast uppdaterad: den 26 april 2024