Kommentera Skriv ut

Barn- och ungdomskultur

I Bromölla kommun finns ett varierat utbud av kultur för barn och unga, både vad gäller att få ta del av kultur som åskådare och lyssnare samt att själv få vara en del i skapandeprocessen. Nedan finner du ett urval av det utbud som kommunen har att erbjuda.

Ung Kultur
Ett par gånger varje år arrangeras olika kulturarrangemang för ungdomar i kommunen. Det finns också möjlighet att söka pengar ur Kulturslanten för att arrangera egna kulturaktiviteter. En gång per år delas det även ut ett kulturstipendium till kulturutövande ungdom i kommunen. 

Lovverksamhet
På biblioteket arrangeras många olika aktiviteter på loven, främst på februarilovet, påsklovet och höstlovet. Under sommaren är Bromölla kultur med och arrangerar en aktivitet på Bromöllalägret. Då får du chansen att prova på olika aktiviteter från ortens olika föreningar.

Fritidsgården Tunnan
På fritidsgården Tunnan finns ett mysigt fik som ungdomarna själva sköter och många andra aktiviteter såsom biljard, airhockey, datorer där du kan surfa på nätet, pyssla och måla. Det finns även en skateboardramp och många andra aktiviteter. Du bestämmer själv vad du vill göra och kommer och går som du vill.

Fritidsgården Tunnans webbplats
Fritidsgården Tunnan på Instagram
Fritidsgården Tunnan på Facebook

Vill du hyra replokal så klicka här för mer information

Nymölla fritidsgård
Fritidsgården drivs av föreningarna Tosteberga/Nymölla IF och Unga Örnar-Bromölla. Här finns möjlighet att spela biljard, arbeta med gips, spela innebandy och pingis, måla, se på film, spela sällskapsspel, ha disco, gruppverksamhet, kursverksamhet, fester med mera.

Näsums fritidsgård
Fritidsgård i drogfri miljö som drivs av föreningen Näsums Boxningsklubb. Barn och ungdomar från 10 år och uppåt är välkomna till den öppna verksamheten mellan 1/1-31/5 och 1/9-31/12. På fritidsgården kan du pyssla, spela spel, se film, lyssna på musik och träffa kompisar.

Kontakt

Kulturpunkten
Hermansens gata 22
Box 18, 295 21 Bromölla
0456-82 22 22
0456-82 22 63 (fax)
kulturpunkten@bromolla.se

Linnea Liliekvist
Kultursamordnare
0456-82 22 58
(SMS 0709-17 12 58)
linnea.liliekvist@bromolla.se

Sidan senast uppdaterad: den 12 juli 2017