Kommentera Skriv ut
Kommentera
Obligatoriskt
Grävskopa i arbete vid bostadshus

Gräva och schakta

För att få utföra grävarbete eller schakta på kommunens mark krävs tillstånd från oss. Påverkas trafiken eller parkeringar av arbetet behöver du också fylla i en trafikanordningsplan.

Grävansökan

För att få gräva i kommunens gator och parkområden krävs  grävtillstånd. Senast en månad innan planerad arbetsstart ska en ansökan skickas till Tekniska enheten via e-tjänsten nedan. Observera att handläggningstiden uppgår till maximalt 3 veckor. En administrationsavgift på 1500 kr debiteras för ansökan om grävtillstånd. 

Trafikordningsplan (TA-plan)

Om du ska sätta upp vägmärken eller andra trafikanordningar på kommunens gator och parkområden, till exempel för att du helt eller delvis behöver stänga av en gata, en väg eller en eller flera parkeringsplatser måste du även göra en trafikanordningsplan. Vid akuta arbeten ska arbetet anmälas och redovisas genom inlämnande av trafikanordningsplan i efterhand.

Självservice

För att få utföra grävarbete eller schakta på kommunens mark krävs tillstånd från oss. Påverkas trafiken eller parkeringar av arbetet behöver du också skicka in en trafikanordningsplan (TA-plan).

Ansök om grävtillstånd och skicka in TA-plan

Kontakt

Christer Björk
Gatuingenjör
0456-82 22 79
(SMS 0709-17 12 79)
christer.bjork@bromolla.se

Sidan senast uppdaterad: den 3 juni 2024