Kommentera image/svg+xml Skriv ut

Språkvän

Din insats gör att nyanlända kommer snabbare in i samhället.

Genom att bli Språkvän har du möjligheter att ge en nyanländ Bromöllabo en bra väg in till sitt nya hem, samtidigt som du lär känna nya människor från andra kulturer.

Att få en Språkvän möjliggör kontakten med svenskar och det svenska samhället, samt ökar kunskapen om den svenska kulturen och språket.

Vem kan bli Språkvän?

Alla kan bli Språkvän - en person, ett kompisgäng, en familj. Du behöver inga speciella förkunskaper för att bli Språkvän, bara du:

  • Är intresserad av att träffa människor från andra kulturer i ett ömsesidig utbytte.
  • Vill hjälpa nyanlända att träna svenska och lära dem om det svenska samhället.

Vad gör en Språkvän? 

Din insats blir din tid och dina kunskaper om Sverige och svensk kultur. Det är du och den nyanlända som tillsammans bestämmer när ni ska träffas och vad ni vill göra utifrån era intressen. Ni ska i första hand umgås och ha roligt tillsammans och bekanta er med varandra. Som till exempel gå på promenader, ta en fika eller gå till någon aktivitetet tillsammans.


Hur anmäler jag mig?

  • Skicka in en intresseanmälan via e-post.
  • Ni blir matchade utifrån den information som lämnats i intresseanmälan (kön, ålder, intressen och familjesituation).
  • Första gången ni träffas finns en person från kommunen med, därefter bygger ni er upp vänskap på egen hand. Vi finns med i bakgrunden om någon fundering skulle dyka upp!

Är du intresserad av att bli språkvän? Kontakta oss!

Bromölla kommun deltar i det nationella projektet Språkvän bedrivs av Eskilstuna kommun, mer information på: www.sprakvan.se

Kontakt

Malin Erlöv
Integrationssamordnare
0456-82 22 03
(SMS 0709-17 12 03 )
malin.erlov@bromolla.se

Sidan senast uppdaterad: den 5 juli 2017