Kommentera image/svg+xml Skriv ut

Lära sig svenska

Svenska för invandrare (SFI)

Utbildningen Svenska för invandrare (SFI) ger dig grundläggande kunskaper i svenska språket. Du lär dig tala, läsa och skriva på svenska och får träna på att använda språket i vardags- och arbetslivet. 

SFI består av tre studievägar (1, 2 och 3) och fyra kurser (A, B, C och D). Kurs B och C kan vara antingen nybörjarkurser eller fortsättningskurser beroende på vilken studieväg de ingår i. Efter avslutad kurs får du betyg. All undervisning är gratis.

Det är kontinuerlig antagning till studier i utbildning i svenska för invandrare. Även du som har bott i Sverige en längre tid kan börja studera.

Bromölla kommun samarbetar med Sölvesborgs kommun via Sölvesborg-Bromölla kommunalförbund.

Mer information finns på Vuxenutbildningen webbplats


Språkvän

Genom att bli Språkvän har du möjligheter att ge en nyanländ Bromöllabo en bra väg in till sitt nya hem, samtidigt som du lär känna nya människor från andra kulturer.

Att få en Språkvän möjliggör kontakten med svenskar och det svenska samhället, samt ökar kunskapen om den svenska kulturen och språket.

Läs mer om Språkvän


Digitala verktyg

Vill du lära dig svenska medan du väntar på uppehållstillstånd eller vill förstärka vad du lär dig på SFI? Det finns många kostnadsfria appar och websidor, klicka på länken här för att få olika tips.

Länksamling: Webbstudier i svenska och nyheter på lätt svenska

Kontakt

Malin Erlöv
Integrationssamordnare
0456-82 22 03
(SMS 0709-17 12 03 )
malin.erlov@bromolla.se

Sidan senast uppdaterad: den 27 augusti 2020