Kommentera Skriv ut
Mat äldreomsorgen

Matsedel äldreomsorgen

Vecka 8
Måndag 20/2 Stekt korv med potatismos och bukettsymfoni. Citrussoppa och vaniljkesella
Tisdag 21/2 Stekt spätta med remouladsås, potatis, rivna morötter och citronklyfta. Persika och grädde
Onsdag 22/2 Köttbullar med sås, potatis, vintergrönsaker och lingon. Aprikoskompott och mjölk
Torsdag 23/2 Minestronesoppa. Lingonfromage
Fredag 24/2 Grillad kyckling med potatisgratäng och blandsallad. Glasstrut
Lördag 25/2 Skagenfisk med dillsås, potatis och blandade grönsaker. Chokladpudding och gräddklick
Söndag 26/2 Dillkött med potatis och värdshusgrönsaker. Päronkräm och mjölk

Vecka 9
Måndag 27/2 Korv Forsell med potatis och herrgårdsgrönsaker. Nyponsoppa och skorpa
Tisdag 28/2 Stekt fisk med kall sås, potatis, rivna morötter och citronklyfta. Brylépudding
Onsdag 1/3 Gratinerad rutbiff med potatis, sås, blandade grönsaker och lingon.
Björnbärskräm och mjölk
Torsdag 2/3 Kålsoppa med frikadeller. Blåbärspaj och vaniljsås
Fredag 3/3 Gratinerad kassler med potatis, svampsås och blandade grönsaker.
Jordgubbsmousse
Lördag 4/3 Fiskgratäng med dill, citron, potatis, sås och herrgårdsgrönsaker.
Drottningkräm och mjölk
Söndag 5/3 Kalops med potatis, blomkål och rödbetor. Citronfromage

Vecka 10
Måndag 6/3 Stekt falukorv med stuvade makaroner och blandade grönsaker.
Citrussoppa och vaniljkesella
Tisdag 7/3 Stekt fisk med hollandaisesås, potatis och morötter. Lingonfromage
Onsdag 8/3 Kåldolmar med sås, potatis, vaxbönor och lingon.
Hallonkompott och mjölk
Torsdag 9/3 Ärtsoppa med fläsk, pannkakor och sylt
Fredag 10/3 Kycklinggryta med curry, wokgrönsaker och ris. Äppleris
Lördag 11/3 Kokt fisk med pepparrotssås, potatis och blandade grönsaker.
Fruktsallad och grädde
Söndag 12/3 Snitsel med klyftpotatis, bearnaisesås, gröna ärtor och citronklyfta.
Rabarberkräm och mjölk

Vecka 11

Måndag 13/3 Gratinerad falukorv med potatismos, broccoli och gul morot.
Blåbärssoppa och skorpa
Tisdag 14/3 Stekt sill med potatis, sötsur sås och morötter. Jordgubbsmousse
Onsdag 15/3 Järpar med potatis, sås, blandade grönsaker och lingon.
Äppelkräm och mjölk
Torsdag 16/3 Kött- och grönsakssoppa. Rabarberpaj och vaniljsås
Fredag 17/3 Stekt fläsk med bruna bönor och potatis.
Chokladmousse och mandarinklyfta
Lördag 18/3 Sprödbakad skagenfisk med potatis, sås och gröna ärtor.
Tropisk kräm och mjölk
Söndag 19/3 Helstekt kotlettrad med sås, klyftpotatis, bukettgrönsaker och gelé.
Brylépudding

Vecka 12
Måndag 20/3 Stekt falukorv med stuvad blomkål och potatis.
M angosoppa och kesella
Tisdag 21/3 Panerad fisk med kall sås, potatis, rivna morötter och citronklyfta.
P ersika och grädde
Onsdag 22/3 Chili con carne med ris och råkostsallad. Chokladpudding och gräddtopp
Torsdag 23/3 Redd broccolisoppa med skinka. Ostkaka med grädde och sylt
Fredag 24/3 Snitzel med potatis, rosépepparsås och blandade grönsaker.
Päronkräm och mjölk
Lördag 25/3 Kokt fisk med senapssås, potatis och gröna ärtor. Glassbåt
Söndag 26/3 Biff Stroganoff med potatis och bukettgrönsaker.
Fruktkompott och mjölk

Vecka 13
Måndag 27/3 Korvstroganoff med ris och blandade grönsaker. Fruktsoppa och skorpa
Tisdag 28/3 Stekt sill med potatismos och morötter. Brylépudding
Onsdag 29/3 Köttfärslimpa med sås, potatis, sommargrönsaker och lingon.
Jordgubbskompott och mjölk
Torsdag 30/3 Minestronesoppa. Äppelkaka och vaniljsås
Fredag 31/3 Dillkött med potatis och blandade grönsaker. Glasstrut

Sidan senast uppdaterad: den 21 februari 2017