Kommentera image/svg+xml Skriv ut
Lagunen

Lagunen - Pärlan och Skeppet

På Lagunen finns tre enheter med demensinriktning, Pärlan, Skeppet och Skutan. Enheterna består av 58 lägenheter.

Lagunen är byggt i ett plan, där vissa av lägenheterna har en egen uteplats. I anslutning till gemensamhetsutrymmen finns även plats för utevistelse/aktiviteter. Lokal för större arrangemang såsom underhållning, fester med mera finns i Oasen där även biblioteket är placerat.

Lägenheten

Lägenheten består av ett rum som möbleras av hyresgästen med egna möbler och personliga ägodelar. Säng ingår i boendet. Alla lägenheter har medicinskåp, garderober/klädkammare, badrum med dusch samt ett minikök, vask, kyl och kokplatta.

Avgifter

Hyresgästen betalar för hyra, omvårdnadsservice och måltider. Övriga kostnader som betalas av den enskilde kan vara läkarbesök, apoteksvaror, hår- och fotvård, telefon, tidning och hemförsäkring.

Personal

Omvårdnadspersonal finns tillgänglig dygnet runt. Sjuksköterska finns i huset på dagtid vardagar. Gemensam sjuksköterska för kommunen finns att nå övrig tid. Omvårdnadspersonalen arbetar i team tillsammans med arbetsterapeut, fysioterapeut och sjuksköterska.

Måltider

I avgiften för måltider ingår frukost, middag, eftermiddagsfika, kvällsmat och kvällsfika. Det finns också möjlighet att få mellanmål på övrig tid.

Aktiviteter

Aktiviteter utgår från den enskildes önskemål och behov. Aktiviteter kan till exempel vara promenader, samtal, tidningsläsning, gudstjänst, gruppgymnastik, underhållning och spel.

Övrigt

På födelsedagar eller vid andra tillfällen finns möjlighet att använda gemensamhetsutrymmen.

Kontakt

Lagunen
Villagatan 3
Box 18, 295 31 Bromölla

Gunilla Schönbeck
Enhetschef Pärlan och Natt
0456-82 20 43
(SMS 0709-17 10 43)
gunilla.schonbeck@bromolla.se

Sidan senast uppdaterad: den 2 oktober 2020