Kommentera image/svg+xml Skriv ut
Brogården

Brogården

Brogården är ett särskilt boende med 24 lägenheter fördelat på tre plan. Tre dubbelrum finns för parboende. En lägenhet finns för växelboende.

Lägenheten

Lägenheten består av ett rum som möbleras av hyresgästen med egna möbler och personliga ägodelar. Säng ingår i boendet. Alla lägenheter har medicinskåp, garderober/klädkammare, badrum med dusch. Boendet har en stor uteplats. Naturen finns nära tack vare den skogsdunge som är belägen intill.

Avgifter

Hyresgästen betalar för hyra, omvårdnadsservice och måltider. Övriga kostnader som betalas av den enskilde kan vara läkarbesök, apoteksvaror, hår- och fotvård, telefon, tidning och hemförsäkring.

Personal

Omvårdnadspersonal finns tillgänglig dygnet runt. Sjuksköterska finns i huset på dagtid vardagar. Gemensam sjuksköterska för kommunen finns att nå övrig tid. Omvårdnadspersonalen arbetar i team tillsammans med arbetsterapeut, fysioterapeut och sjuksköterska.

Måltider

I avgiften för måltider ingår frukost, middag, eftermiddagsfika, kvällsmat och kvällsfika. Det finns också möjlighet att få mellanmål på övrig tid.

Aktiviteter

Aktiviteter utgår från den enskildes önskemål och behov. Aktiviteter kan till exempel vara promenader, samtal, tidningsläsning, gruppgymnastik, underhållning och spel.

Övrigt

På födelsedagar eller vid andra tillfällen finns möjlighet att använda gemensamhetsutrymmen.

Växelboende

Växelboende innebär att du bor växelvis hemma och på boendet. Denna boendeform finns även på Öllerbacka.

Kontakt

Brogården
Furustigen 6
Box 18, 295 21 Bromölla

Linda Mattsson
Enhetschef
0456-82 25 67
(SMS 0709-17 10 73)
linda.mattsson@bromolla.se

Våning 2
0456-82 22 97

Våning 3
0456-82 22 98

Våning 4
0456-82 22 96

Sidan senast uppdaterad: den 7 juni 2021