Kommentera Skriv ut

Brogården

Brogården är ett särskilt boende med 24 lägenheter fördelat på tre plan. Tre dubbelrum finns för parboende. En lägenhet finns för växelboende.

Lägenheten
Lägenheten består av ett rum som möbleras av hyresgästen med egna möbler och personliga ägodelar. Säng ingår i boendet. Alla lägenheter har medicinskåp, garderober/klädkammare, badrum med dusch. Boendet har en stor uteplats. Naturen finns nära tack vare den skogsdunge som är belägen intill.

Avgifter
Hyresgästen betalar för hyra, omvårdnadsservice och måltider. Övriga kostnader som betalas av den enskilde kan vara läkarbesök, apoteksvaror, hår- och fotvård, telefon, tidning och hemförsäkring.

Personal
Omvårdnadspersonal finns tillgänglig dygnet runt. Sjuksköterska finns i huset på dagtid vardagar. Gemensam sjuksköterska för kommunen finns att nå övrig tid. Omvårdnadspersonalen arbetar i team tillsammans med arbetsterapeut, sjukgymnast och sjuksköterska.

Måltider
I avgiften för måltider ingår frukost, middag, eftermiddagsfika, kvällsmat och kvällsfika. Det finns också möjlighet att få mellanmål på övrig tid.

Aktiviteter
Aktiviteter utgår från den enskildes önskemål och behov. Aktiviteter kan till exempel vara promenader, samtal, tidningsläsning, gruppgymnastik, underhållning och spel.

Övrigt
På födelsedagar eller vid andra tillfällen finns möjlighet att använda gemensamhetsutrymmen.

Växelboende
Växelboende innebär att du bor växelvis hemma och på boendet. Denna boendeform finns på Öllerbacka och Brogården.

Brogården
Furustigen 6
295 35 Bromölla

Våning 2 - 0456-82 22 97
Våning 3 - 0456-82 22 98
Våning 4 - 0456-82 22 96


Margareta Johnsson
Enhetschef Brogården
0456-82 25 67 (SMS 0709-17 10 73)
margareta.johnsson@bromolla.se

Sidan senast uppdaterad: den 10 januari 2017