Kommentera image/svg+xml Skriv ut

Tillfällig smittskyddsåtgärd på serveringsställen

[21-03-02] Tillfällig smittskyddsåtgärd på serveringsställen
Antalet fall av covid-19 ökar i Sverige. Detta, i kombination med en ökad förekomst av de virusvarianter som bedöms ha ökad smittspridningspotential, gör att det nu behövs fler åtgärder för att bromsa smittspridningen, och en god följsamhet till de åtgärder som redan finns.

Från och med den 1 mars ska den som driver ett serveringsställe hålla stängt för förtäring på stället mellan klockan 20.30 och klockan 05.00. Ett serveringsställe får hålla öppet för försäljning av mat och dryck som inte förtärs på stället. Vid sådan försäljning ska besökarna kunna hålla minst en meters avstånd till varandra

Reglerna för hur många gäster som får sitta vid samma bord kvarstår, max 4 personer.

För att bestämmelsen om utrymning ska kunna upprätthållas fordras att, tiden för servering av spritdrycker, vin, starköl eller andra jästa alkoholdrycker eller alkoholdrycksliknande preparat, ska avslutas senast kl. 20.00. Serveringsstället ska därefter utrymmas och stängas senast kl. 20.30.

Serveringsstället får dock hållas öppet för försäljning av mat och dryck genom take away och hemleveranser

Folkhälsomyndighetens information till restauranger och andra serveringsställen med anledning av covid-19

Folkhälsomyndigheten - Skärpta föreskrifter och allmänna råd till serveringsställen

Folkhälsomyndigheten - Frågor och svar

Sidan senast uppdaterad: den 5 mars 2021